Ankara Büyükşehir’den İpek böceği yetiştiricilerine destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan’ın Ericek Mahallesi’nde ipek böceği yetiştiriciliği yapan üreticilerin ipek böceklerini besleyebilmesi için kullandığı dut ağaçlarını sulayabilmeleri amacıyla yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği sağladı.

Ankara Büyükşehir’den İpek böceği yetiştiricilerine destek
Yayınlama: 15.06.2024
2
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan’ın Ericek Mahallesi'nde ipek böceği yetiştiriciliği yapan üreticilerin ipek böceklerini besleyebilmesi için kullandığı dut ağaçlarını sulayabilmeleri, üretimlerini maksimum seviyeye çıkarabilmeleri ve verimlerini artırabilmeleri amacıyla yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği sağladı.

Susuz kalan dut ağaçlarının sulanabilmesi için drenaj çalışması ile kaynaktan mahalle merkezine kadar 2 bin 500 metre uzunluğunda kapalı sistemle döşenen borudan taşınan su 420 tonluk depoda toplanacak. Depolanan su ile ipek böceklerinin beslenebilmesi için ağaçların kolaylıkla sulanabilmesi, tarımsal sulama yapılabilmesi, ipek böceği yetiştiriciliğinin maksimum seviyeye çıkarılabilmesi ve verimin daha fazla artırılabilmesi amaçlanıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.