Ankara Büyükşehir’den arı yetiştiricilerine destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerini desteklemek ve küresel iklim krizinin olumsuz etkilerini ekonomik düzeyde azaltmak amacıyla ”Fondan Arı Yemi Desteği”nde bulunmaya başladı.

Ankara Büyükşehir’den arı yetiştiricilerine destek
Yayınlama: 13.05.2024
6
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla verdiği kırsal destekleri çeşitlendirmeye devam ediyor.

“Arı Varsa Tarım, Üretim Varsa Gelecek Vardır” sloganıyla daha önce arıcılara akademik düzeyde eğitimler veren, arıcılık dergisi ile bilgilendirmeler yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, şimdide arıcılara Fondan Arı Yemi Desteği vermeye başladı.

Ankara Büyükşehir’den arı yetiştiricilerine destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, arı yetiştiricilerini desteklemek ve küresel iklim krizinin olumsuz etkilerini ekonomik düzeyde azaltmak amacıyla Fondan Arı Yemi Desteği’ni üreticilerle buluşturdu.

Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS) kayıtlı olan ve aktif olarak arıcılık faaliyeti gerçekleştirilen tüm arıcıların faydalandığı yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i çiftçi paylı olarak gerçekleştirilen destekten;  başvuru yapan 744 arı yetiştiricisi yararlandı. Toplamda 59 bin 220 kilogram fondan arı yemi, yetiştiricilerin kovan sayılarına göre belirlenen oranlarda dağıtıldı. 

Ankara Büyükşehir’den arı yetiştiricilerine destek


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.