Ankara Büyükşehir Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin UNESCO tarafından 2023 yılında Dünya Miras Listesi’ne alınan Arslanhane Cami ve Polatlı’daki Gordion Antik Kenti’nin daha yakından tanıtılması için başlattığı kent gezileri devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri devam ediyor
Yayınlama: 20.08.2024
0
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Haziran 2024 yılında başlatılan ve uzman rehberler eşliğinde düzenlenen gezilerde vatandaşlar ilk olarak Anadolu Selçuklu Dönemine ait Arslanhane Cami’sini gezerken daha sonra da Polatlı’da bulunan 4 bin 500 yıllık Gordion Antik Kent’i ve POTA’yı (Polatlı Tarihi Araştırma Merkezi) yakından gördü.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır gezilerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“2023 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine giren iki tane bölgemiz var Ankara’da. Bir tanesi Ulus’ta bulunan Arslanhane Cami (Ahi Şerafettin Camii) sonrasında da şu an Gordion Müzesi’ndeyiz. Bura Gordion Antik Kenti ve hemen buranın karşısında Midas Tümülüsü var bu özel gezimize inanılmaz bir ilgi var vatandaşlardan. 2 aydır her hafta yaptığımız gezilere şu anda 350 gibi bir rakama ulaştık. Her hafta bu gezilerimiz artarak devam edecek. Şu anda bulunduğumuz alan Filik uygarlığına tarihte tanıklık etmiş çok önemli bir arkeolojik alan. Konusunda uzman rehberler eşliğinde Polatlı Belediyesi’nden POTA Derneği’nden destek alarak burayı da anlatıyoruz ve vatandaşlarımız inanılmaz ilgi gösteriyor aynı şekilde bu gezilerimiz devam edecek.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri devam ediyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.