Ankara Büyükşehir Belediyesi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne katıldı
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. Türkiye’den oluşuma üye olan tek büyükşehir belediyesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi,   Birleşmiş Milletlerin kalkınma hedeflerine ilişkin insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele 4 ana başlığı altında belirlenen 10 ilkeye uyacağını taahhüt etti.     

Taahhüt mektubunu 19 Eylül 2023 tarihinde imzalayan Büyükşehir Belediyesinin bu başvurusu kabul edildi.

Büyükşehir belediyesinin uygulayacağını taahhüt ettiği 10 ilke ise şunlar:

“İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve bu haklara saygı duymalı. İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı. İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli. Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli. Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli. İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli. İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli. Çevresel sorumluluğu arttıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeli. Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli. İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı.”

Sözleşmeye imza atan kuruluşlar, bu 10 ilkeyi gönüllü olarak uygulama ve stratejilerini oluştururken dikkate alacaklarını ve bu yöndeki adımlarını şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşacaklarını beyan ediyor. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.