Altun: Hoşgörüye dayalı ilişkiler kurma konusunda dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Vatandaş Diplomat Projesi’ne ilişkin detayları anlattı.

Altun: Hoşgörüye dayalı ilişkiler kurma konusunda dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da İletişim Başkanlığınca düzenlenen 'Vatandaş Diplomat Projesi' tanıtım programında konuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Vatandaş Diplomat Projesi'nin küresel çapta verilen adalet mücadelesine bütün vatandaşları ortak etme çabası olduğunu söyledi.

Vatandaş Diplomat Projesi'ni hayata geçirdiklerini duyuran Altun, “Vatandaş diplomasi potansiyelimizi ortaya koymak adına 2024 itibariyle dünyada 300'e yakın noktada 9 buçuk milyon vatandaş diplomasi ağına sahibiz” dedi.

İletişim Başkanı Altun, Türk vatandaşının yurt dışına çıkması veya yurt dışından vatandaşların Türkiye'yi ziyaret etmesiyle Türkiye'nin tanınırlığının daha da artacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Kamu diplomasisi alanında Vatandaş Diplomat Projesi kapsamında her bir vatandaşımızı birer gönül elçisi olarak görüyoruz. Sanayiden turizme kültür sanattan eğitime birçok vatandaşımızı bilgilendirmeye ve herkesin vatandaş diplomatı olmasını yaygınlaştıracağız. Yurt içi ve yurt dışı yapacağımız buluşmalarla kamu diplomasisi faaliyetinde vatandaşlarımızı etkin kılarak barışa, adalete ve hoşgörüye dayalı ilişkiler kurma konusunda dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz.”

Vatandaş Diplomat el kitabının bu proje kapsamında vatandaşlara yol göstereceği olacağını belirten Altun, proje kapsamında gerçekleştirilen internet sitesi hakkında şunları söyledi:

“Vatandaş Diplomat Projesi kapsamında hayata geçirilen dijital platform sayesinde Türkiye'yi kendi gözünden anlatmak isteyen vatandaşlarımız ürettikleri içerikleriyle bu projeye ortak olabilecekler. Kurumlarımız ise platforma 128 farklı kategoride veri girebilecek.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.