Altın fiyatları haftayı dördüncü aylık kazancını koruyarak kapattı

İstanbul, 1 Haziran (Hibya) – Külçe altın fiyatları haftayı, yatırımcıların ABD enflasyon verisini özümsemesinin de etkisiyle Cuma günü gevşemiş olsa da, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşüreceği beklentisi desteğinde dördüncü aylık kazancını koruyarak kapattı.

Altın fiyatları haftayı dördüncü aylık kazancını koruyarak kapattı
Yayınlama: 01.06.2024
0
A+
A-

Spot altın erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek yüzde 0,7 düşüşle ons başına 2.325,67 dolardan işlem gördü. ABD vadeli altın kontratları yüzde 0,9 düşüşle 2.346,4 dolardan kapandı. Ancak külçe altın bu ay yüzde 1,8 yükseldi. 20 Mayıs'ta fiyatlar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.449,89 dolara ulaştı.

Veriler, Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi'nin Nisan ayında yüzde 0,3 arttı. Mart ayına kadar olan 12 aylık dönemde tüketici fiyatları enflasyonu beklendiği gibi yüzde 2,7 arttı.

Cuma günü tüccarlar, ABD Ticaret Bakanlığı raporunun enflasyonun geçen ay Fed'in yüzde 2'lik hedefine doğru biraz ilerleme kaydetmiş olabileceğini göstermesinin ardından Fed'in Eylül ayında ilk faiz indirimini yapacağına dair bahisleri artırdı. Altın genellikle enflasyona karşı bir güvence olarak görülürken, yüksek oranlar getirisi olmayan varlığı elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Diğer yandan spot gümüş yüzde 2,9 düşüşle ons başına 30,28 dolara geriledi; ancak, Kasım 2022'den bu yana en büyük aylık kazancını sağladı. Platin yüzde 1,2 artışla 1.036,44 dolara yükselirken paladyum yüzde 4,5 düşüşle 905,24 dolara geriledi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.