Altın, ABD enflasyon verilerine odaklanarak yüzde 0,27 yükseldi

İstanbul, 24 Haziran (Hibya) – Altın fiyatları Pazartesi günü, ABD Hazine tahvillerinin getirilerinin azalmasıyla yükselirken, yatırımcılar bu hafta sonunda açıklanacak olan ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını etkileyebilecek enflasyon verilerini bekledi.

Altın, ABD enflasyon verilerine odaklanarak yüzde 0,27 yükseldi
Yayınlama: 24.06.2024
2
A+
A-

Spot altın, güçlenen dolar nedeniyle Cuma günü yüzde 1 düştükten sonra en son yüzde 0,27 artışla ons başına 2.326,63 dolar oldu. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,35 artışla 2.339,40 dolara yükseldi.

Gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi düşerek getirisi olmayan külçe altını yatırımcılar için daha cazip hale getirdi.

Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verileri Cuma günü açıklanacak. Bu hafta boyunca, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed Guvernörleri Lisa Cook ve Michelle Bowman da dahil olmak üzere en az beş Fed yetkilisi konuşacak.

CME FedWatch Tool'a göre yatırımcılar şu anda Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitme ihtimalini yüzde 66 olarak fiyatlıyor. Düşük oranlar külçe altın tutmanın fırsat maliyetini azaltıyor.

Cuma günü açıklanan veriler ABD'de iş faaliyetlerinin Haziran ayında son 26 ayın en yüksek seviyesine çıktığını ancak fiyat baskılarının önemli ölçüde azaldığını gösterdi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.