Alpay: UMKE’miz 21 yaşında ve her geçen gün büyümeye devam ediyor

Şanlıurfa, 7 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birim (UMKE) Sorumlusu Murat Alpay, Şanlıurfa Umke Lojistik depoları hakkında bilgi verdi.

Alpay: UMKE’miz 21 yaşında ve her geçen gün büyümeye devam ediyor
Yayınlama: 07.08.2024
1
A+
A-

Şanlıurfa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) ekipleri, 6 Şubat depremlerinde Hatay İskenderun Sahra hastanesinde vatandaşlara sağlık hizmetini 7 gün 24 saat esasına uygun olarak sundu. Seyyar hastaneler ve acil müdahale üniteleri ile sağlık hizmetinin devamını sağlayan UMKE ekipleri şehir merkezi dışındaki köy ve mahallelere de sağlık hizmeti ulaştırmak için çalıştı. 

Alpay: UMKE’miz 21 yaşında ve her geçen gün büyümeye devam ediyor

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE Birim Sorumlusu Murat Alpay, Şanlıurfa UMKE Lojistik depolarını ve içerisinde bulunan malzemeleri kamuoyu ile paylaştı. Alpay, şunları söyledi:

“19. Bölge Bakanlık Koordinatör ili olarak, ülkemizde ve ilimizde oluşabilecek afet ve acil durumlar için Bakanlığımızın sağladığı lojistik envanterler kapsamında 1 adet Tam Donanımlı Ağır İklim Sahra Hastanesi Seti (Acil, yoğun bakım, yataklı servisler, laboratuvar, röntgen, ameliyathane, doğumhane) bulunmaktadır. Sahra hastanesinin tam kapasite ile kurulumu (elektrik tesisatı, altyapı, iç donanım, tıbbi cihaz ve ilaçlar) 48 saat sürmektedir. 1 adet Personel Barınma Seti (4 adet 36 m², 4 adet 54 m², 12 adet 5 m² ara bölme), 1 adet Şişme Çadır Seti: (4 adet 50 m², 1 adet 25 m²), 6 adet 4×4 UMKE aracı, 1 adet acil müdahale aracı, 1 kamyon, 1 TIR, 1 forklift, 1 olay yönetim TIR'ı, 2 mobil poliklinik TIR'ı, 3 adet personel taşıma aracı ile hizmet vermekteyiz. Personel Barınma Konteynırı 20 adet, Cerrahi Müdahale Konteynırı 3 adet, Mobil Jeneratör ve Çeşitli Envanterler 1 adet 450 kW mobil jeneratör envanterlerimizde bulunmaktadır. Yüzyılın afeti olarak adlandırılan depremde, ilimiz UMKE ekipleri tarafından ilimizde, Hatay ve Adıyaman illerinde hizmet sunulmuştur. UMKE'miz 21 yaşında ve her geçen gün büyümeye devam ediyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.