Almanya sınır kontrollerini genişletiyor

Berlin, 10 Eylül (Hibya) – Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Pazartesi günü ülkenin düzensiz göçe yanıt olarak ve ülkeyi aşırılıkçı tehditlerden korumak için tüm Alman kara sınırlarına geçici kontroller uygulayacağını duyurdu.

Almanya sınır kontrollerini genişletiyor
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

16 Eylül'de uygulanacak ve başlangıçta altı ay sürecek yeni kontroller, göçmen karşıtı Almanya İçin Alternatif'in (AfD) yerel seçimlerde büyük kazanımlar elde etmesinden birkaç gün sonra duyuruldu.

Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser, hükümetin düzensiz göçe karşı “sert bir tutum” benimsediğini ve kontrollerin İslamcı aşırılığı ve sınır ötesi suçu azaltacağını söyledi.

“Ülkemizin insanlarını bu tehditlere karşı korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye ekledi.

Almanya'nın halihazırda Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Avusturya ile olan doğu ve güney sınırlarında kontrolleri var, özellikle yollarda ve trenlerde ani kontroller. Tüm sınır noktalarında benzer önlemler uygulanacak.

Ancak eleştirmenler bu hareketin güvenlikten çok siyasetle ilgili olduğunu söyledi.

Almanya'nın ana akım partileri, AfD'nin doğudaki bölgesel seçimlerde Nazi döneminden bu yana ilk kez aşırı sağcı bir partinin anketlerde zirveye yerleşmesiyle çalkantıya sürüklendi.

İktidardaki SPD ve diğer ana akım partiler, sonuçları seçmenlerin göç ve sınırlar konusunda daha sert bir duruş sergilemesi yönünde bir mesaj olarak görmüş gibi görünüyor.

Berlin'deki ardışık hükümetler son yıllarda nispeten çok sayıda sığınmacının ülkeye yerleşmesine izin verdi.

Almanya, 2015-2016 göçmen krizi sırasında çoğunluğu Suriye gibi ülkelerdeki savaştan kaçan bir milyondan fazla insanı kabul etti ve Rusya'nın tam ölçekli işgalinin Şubat 2022'de başlamasından bu yana 1,2 milyon Ukraynalıyı kabul etti.

Ancak anketler AfD'nin 22 Eylül'de Brandenburg'da yapılacak bölgesel seçimde güçlü bir performans gösterebileceğini gösterirken, hem merkez sol hem de merkez sağ partiler yakın zamana kadar düşünülemez olan önerilerle geliyor. Eski Şansölye Angela Merkel'in partisi olan CDU, diğer güvenli AB ülkelerinden seyahat ettikleri gerekçesiyle, hak sahibi olanlar da dahil olmak üzere, tüm sığınmacıları sınırda geri çevirmeyi önerdi.

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Pazartesi günü Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ülkesinin Almanya tarafından reddedilen hiçbir göçmeni kabul etmeyeceğini söyledi.
“Orada manevra alanı yok,” dedi.

Solingen bıçaklamasından bu yana, Şansölye Olaf Scholz'un hükümeti göç konusunda bir dizi önlem açıkladı.

Bunlar arasında, sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan sığınmacıların yardımlarını kaybetmeleri için kuralların değiştirilmesi ve Taliban'ın 2021'de iktidara dönmesinden bu yana ilk kez hüküm giymiş Afgan suçluların kendi ülkelerine sınır dışı edilmesinin yeniden başlatılması yer alıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.