Alman Parlamentosu kurallara uymayan siyasetçilere daha ağır cezalar vermeye hazırlanıyor

Stockholm, 3 Temmuz (Hibya) – Almanya Parlamentosu, mecliste anti-sosyal patlamalar olarak nitelendirilen olayların artmasının ardından, oturumları hakaret ve taşkınlıklarla bölen politikacılara yönelik cezaları sertleştirmeye hazırlanıyor.

Alman Parlamentosu kurallara uymayan siyasetçilere daha ağır cezalar vermeye hazırlanıyor
Yayınlama: 03.07.2024
2
A+
A-

Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas'a göre, futbol maçlarındaki “sarı kart, kırmızı kart” prensibi uyarınca, “provokatif milletvekilleri ve azılı sabıkalılar” gelecekte “daha etkili cezalar” alacak. Bas, tekrar suç işleyenlere özellikle dikkat edileceğini söyledi.

Şansölye Olaf Scholz'un üçlü koalisyonu tarafından sunulan önergenin yaz tatilinden önce kabul edilmesi bekleniyor.

Yeni kurallara göre, parlamento otururken bir milletvekilinin üç hafta içinde üç kez düzen uyarısı alması halinde otomatik olarak para cezası uygulanabilecek.

En son 1980'lerde elden geçirildiği bildirilen mevcut kurallara göre, “düzenin ya da Federal Meclis'in saygınlığının küçük bir ihlali dışında herhangi bir şey için”, başkan bir üyeye, bir uyarı yapılmadan 1,000 € para cezası verebiliyor. Bu ceza, suçun tekrarı halinde 2 bin Euro'ya kadar yükseltilebiliyor.

Ayrıca meslektaşlarını filme alan, fotoğraflarını çeken ve bunları onları karalamak amacıyla internette yayınlayan milletvekillerine de para cezası verilmesini istiyor.

Bärbel Bas, nihai amacın milletvekillerini cezalandırmak değil, onlara birbirlerine saygılı davranmaları gerektiğini hatırlatmak olması gerektiğini, bu alışkanlığın giderek daha fazla göz ardı edildiğini söyledi. “Konuşmalarımıza daha fazla özen göstermeliyiz, birbirimize saldırmamalı ya da iftira atmamalıyız. Tartışma kültürümüz topluma bir ayna tutuyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.