Alanya’da öğrenciler yenilenebilir enerji konusunda bilgilendirildi

Alanya, 4 Eylül (Hibya) – Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrallerini (GES) ziyaret etti.

Alanya’da öğrenciler yenilenebilir enerji konusunda bilgilendirildi
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri'ne yönelik düzenlenen gezi programları devam ediyor. Alanya Belediyesi GES 1-2-3 ve 4 Projesi’ni son olarak Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri ziyaret etti. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının ilk teknik gezisi 9 lise öğrencisi ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi GES 1-2-3 ve 4 alanlarını ziyaret eden çevre dostu öğrencileri, Enerji Sistemleri Mühendisi Burak Hergül teknik anlamda bilgilendirdi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında öğrencilere detaylı olarak anlatıldı.
Öğrencilerle gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programıyla çevre farkındalığına katkı sağlanırken, Güneş Enerji Santralleri’ne yıl boyunca öğrenci ziyaretlerinin devam edeceği belirtildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.