Alanya Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

Alanya, 3 Eylül (Hibya) – Alanya Belediyesi, eylül ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik Başkanlığında gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı yapıldı
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

Toplantının açılışında konuşan Başkan Özçelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, 2025-2029 Strateji Planı oy çokluğu ile Meclis'te kabul edildi.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, seçimlerin üzerinden 5 ay gibi bir zaman geçtiğini hatırlatarak, “Bu süreç içerisinde birinci önceliğimiz hem halkımızın hem de turist olarak şehrimize ziyarete gelenlerin yaşam kalitesini arttırmak adına çalışmalar yaptık. Yoğun bir yaz döneminin devamını hep beraber izliyoruz. Sanıyorum bir iki ay daha ufak ufak azalarak turizm sezonumuz devam edecek. Alanya’yı daha güzel bir şekilde daha kaliteli bir hale getirmek istiyoruz. Bu da bizim önümüzü açıyor” dedi.

Gündemdeki konularla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Başkan Özçelik, “Balıkçı Barınağı’nda, Balıkçılar Kooperatifi ile ortaklaşa çalışmalarımız devam ediyor. Birlikte yeni güzellikler yaratacağımıza inanıyorum. Naula Antik Kenti’nde turizm adına temizlik çalışmalarımız sürüyor ve bir ay daha sürecek. Alanya’nın hem doğusunda hem batısında asfalt çalışmalarımız var. Bundan sonra biraz daha hızlanarak, metre ve metrekareleri büyüterek asfalt sezonunu bitirinceye kadar çalışmalarımız sürecek. Doğalgaz için kazı çalışmaları başladı. Hatların döşenmesi ve testleri bittikten sonra açılan yerleri hızlıca tekrar asfaltlayarak yolumuza devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Başkan Özçelik açıklamalarına şöyle devam etti:

“Benim yıllardır aklımda olan bir konu var. İki tane bakkal dükkanın yan yana açılmasını istemiyoruz, iki tane tuhafiyenin yan yana açılmasını istemiyoruz, iki tane restoran vardır, birisi Çin yemeği yapar birisi Adana yapar. O konu ayrı ama temel olarak aynı işletmelerin yan yana olup birbirleri ile rekabet edip, kazançlarını düşürmesini istemiyoruz. Bu çalışmayı tamamladığımızda zaten hem kendi arkadaşlarımızla hem de sizlerle bunun üzerinden hep beraber geçeceğiz. Böyle bir planlamayla yola devam etmek istiyoruz. Hiçbir esnafın fiyatına karışmak gibi bir düşüncemiz de yok ama hizmet fiyat oranında hiçbir vatandaşımızın veya hiçbir misafirimizin amiyane tabirle kazıklanmasına da müsaade etmeyeceğiz.”

Gündem maddelerinde Alanya Otogarı yanında bulunan arıtma tesisinin büyütülerek yer altına alınması için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bölgedeki belediye arazilerinin tahsisiyle ilgili madde görüşüldü. Oy çokluğu ile onaylanan madde hakkında bilgi veren Başkan Özçelik, “Mevcut arıtmadaki kokunun nedeni, filtreler yaklaşık 8 yıldır çalışmıyor. Bir sebepten o dönemde de çalışmamış, bir sebepten bu dönemde de çalışmıyor. Şimdi oraya iki tane ayrı ayrı arıtma sistemi kurulacak ve yerin altına yapılacak. Yerin altı Büyükşehir Belediyesi’nin, üstü ise Alanya Belediyesi’nin olacak” dedi.

Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin farklı boyuta taşınması ve biraz daha genişlemesi için isim değişikliği yapacaklarını belirten Başkan Özçelik, organizasyonun isminin Alanya Uluslararası Caz Festivali olmasını oylamaya sundu. Organizasyonun isim değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.

Nevşehir’e bağlı Derinkuyu ve Konya’ya bağlı Cihanbeyli, Zonguldak’a bağlı Çaycuma ilçesi ve Burdur’a bağlı Bucak ilçeleri ile Alanya Belediyesi’nin kardeş belediye olmasıyla ilgili yazı da Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkan Özçelik konuyla ilgili, “Bu ilçelerin tamamı teknik ve nüfus olarak Alanya Belediyesi’nden bir tık daha aşağıda. Alanya Belediyesi tarafından teknik anlamda destek verilmesi ve sosyla Belediyeciliğin tüm toplum yararına kullanılması için böyle bir karar alıyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.