Alagöz: Hükümetin açıkladığı tasarruf paketi, göz boyamaktan öteye geçememiştir

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz, Hazine ve Maline Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı tasarruf tedbirlerinin geç kalınmış ve yüzeysel tedbirler olduğunu belirtti.

Alagöz: Hükümetin açıkladığı tasarruf paketi, göz boyamaktan öteye geçememiştir
Yayınlama: 13.05.2024
2
A+
A-

Mehmet Alagöz Bakan Şimşek’in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirlerinin hem geç kalınmış hemde toplumun gazını almaya yönelik yüzeysel tedbirleri içerdiğine dikkat çekerek “Kamudaki araç ve mobilya/büro malzemesi alımı üzerine kurgulanmış, ilave olarak Türk Milletinin büyük tepki gösterdiği kamu kurumları yönetim kurulu ücretleri üzerine şekillendirilmiş bir tasarruf genelgesidir. Ayrıca açıklanan tasarruf paketi; kamu alt düzey çalışanlarının topluca faydalandıkları servis hizmetlerinde ve yeni personel alımında da sınırlamaya gidileceği mesajlarının verilmesi ile tamamen bir güç gösterisine dönüştürülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Alagöz, kamuda tasarruf paketi diye açıklanan tedbirler içinde asıl olması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Kar garantili KÖİ’lere yönelik tedbirler neler? Türkiye Varlık Fonu harcamaları azaltılacak mı? 116 bin kamu aracından kaç tanesi satılacak? Kamu üst düzey yöneticilerinin ikişer üçer maaşları sonlandırılacak mı? Yurtiçindeki ve yurtdışındaki yabancılara harcanan milyarlarca dolar sonlandırılacak mı? Bütçede yaklaşık 24 milyar dolarlık sermaye giderlerinden ne kadar tasarruf edilecek? Savunma, sağlık, eğitim ve deprem alanları dışında kalan, 23 milyar doları bulan diğer mal ve hizmet alımlarından ne kadar tasarruf edilecek? Kamu kurumlarının, Hükümet emriyle mevzuat dışı faaliyet göstermesi sonucu oluşan ve 2024 yılı içindeki 21 milyar dolar olarak tahmin edilen görev zararı harcamalarından ne kadar tasarruf edilecek? 2024 yılı bütçesinde kar amacı gütmeyen kuruluşlara(siyasi partilere, derneklere, Türk Maarif vakfına…) aktarılmayı bekleyen 8 milyar dolardan ne kadar tasarruf edilecek?”

Alagöz, Türk ekonomisinin ve Türk Milletinin büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığı zamanlarda, hükümetin açıkladığı tasarruf paketinin, göz boyamaktan öteye geçemediğini vurguladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.