Akdeniz’de meydana gelen iki gemi kazasında en az 11 ölü ve onlarca kayıp

Stockholm, 18 Haziran (Hibya) – İtalya yakınlarındaki kurtarma ekipleri Calabria açıklarında meydana gelen ayrı bir olayda ahşap teknede 10 ceset bulunduğunu ve 66 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Akdeniz’de meydana gelen iki gemi kazasında en az 11 ölü ve onlarca kayıp
Yayınlama: 18.06.2024
0
A+
A-

Kurtarma ekipleri, İtalya kıyılarına yakın iki ayrı gemi enkazında en az 11 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğunu ve ölümlerinden endişe edildiğini söyledi.

Pazartesi günü, Alman yardım kuruluşu ResQship tarafından işletilen Nadir gemisinden kurtarma ekipleri tarafından Orta Akdeniz'de ahşap bir teknenin alt güvertesinde on ceset bulundu. Yardım kuruluşu, Tunus'tan yola çıktığına inanılan ve batan gemide bulunan 51 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Gemi kazası İtalya'nın Lampedusa adasının yaklaşık 40 mil güneyinde meydana geldi.

Öte yandan, Pazartesi öğleden sonra İtalya'nın güneyindeki Calabria kıyılarının yaklaşık 100 mil açığında İyon Denizi'nde meydana gelen bir gemi kazasında aralarında en az 26 çocuğun da bulunduğu 66 kişinin kayıp olduğu bildirildi. On iki kişi bir ticaret gemisi tarafından kurtarıldı ve Roccella Ionica limanına götürüldü, içlerinden bir kadın daha sonra hayatını kaybetti. İtalyan basınında yer alan haberlere göre bu kişiler geçtiğimiz günlerde Türkiye'den ayrılan bir yelkenli teknede seyahat etmekteydi. Teknede İran, Irak ve Suriye uyruklu kişiler bulunmaktaydı.

Roccella Ionica'da Sınır Tanımayan Doktorlar için kültürel arabuluculuk yapan Shakila Mohammadi “Kız arkadaşını kaybeden bir çocukla konuştum. Hayatta kalanlar, aralarında birkaç aylık olanlar da dahil olmak üzere en az 26 çocuğun da bulunduğu 66 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Afganistan'dan gelen ailelerin tamamı ölebilirdi. Türkiye'den sekiz gün önce ayrılmışlar ve üç ya da dört gündür su alıyorlarmış. Can yelekleri olmadan seyahat ettiklerini ve bazı teknelerin onlara yardım etmek için durmadığını söylediler.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.