Akçay: Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, ASKİ’nin şehir şebekesine verdiği suyun temiz, sağlıklı ve kaliteli olduğunu belirterek, Ankaralıların musluklarından akan suyu güven içinde tüketebileceklerini söyledi.

Akçay: Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz
Yayınlama: 17.06.2024
2
A+
A-

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkentte 1273 farklı noktadan düzenli şekilde aldığı su numunelerinin analizini yaparak şehir şebeke suyunu kontrol altında tutuyor.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay,  Başkentin içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği’nin (AB) standart değerleri ile Sağlık Bakanlığı’nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’nde belirtilen kriterlere uygun olduğunun altını çizerek, Ankaralılara, “Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz” diye seslendi.  Akçay, Ankara’nın içme suyu ihtiyacını en temiz şekilde sağlamak için ASKİ’nin suyu kaynağından alıp arıttıktan sonra şehir şebekesine verdiği son noktaya kadar kontrol altında tuttuğunu vurguladı.

Şeffaflık ilkesi gereğince şehir şebeke suyu analiz raporlarının kurumun resmi internet sitesinde aylık olarak açıklandığını aktaran Akçay, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) uygun olduğunu bildirdi.

Akçay, “Şehir şebeke suyumuz, temiz ve sağlıklı, DSÖ, AB ve Sağlık Bakanlığı standartlarına göre güvenli şekilde tüketilebilir özellikte. Yapılan analizler sonucunda ilgili değerlerin, hem uluslararası hem de Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelikteki sınır değerlerin altında olduğunu görüyoruz. Yani Ankara’nın suyu gönül rahatlığıyla içilebilir” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.