Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Zonguldak’taki istismar olayına ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Zonguldak İl Müdürlüğü’ne bağlı Gül Çocuk Evi’nde kalan S.E.Z.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen T.A.’nın tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Zonguldak’taki istismar olayına ilişkin açıklama
Yayınlama: 30.05.2024
7
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada Zonguldak İl Müdürlüğü’ne bağlı Gül Çocuk Evi’nde koruma ve bakım altında bulunan S.E.Z’nin 25 Mayıs’ta sosyal medyadan tanıştığı T.A. tarafından cinsel istismara uğradığını belirttiği bildirildi.

T.A. hakkında ivedilikle suç duyurusunda bulunulduğu ve il müdürlüğündeki görevinden uzaklaştırıldığı aktarılan açıklamada tutuklanarak cezaevine gönderilen T.A ile ilgili işlemlerin savcılık tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

S.E.Z.‘ye yönelik mesleki çalışmalar yürütülmekte yürütüldüğü ve psikososyal destek hizmeti sağlandığı belirtilen açıklamada “Buna ek olarak S.E.Z.’nin ihtiyaç duyacağı sosyal hizmet modelleri tekrar planlanmıştır. MağdurS.E.Z.’nin unutulma hakkının çiğnenmemesi için basında yer almış haberlere erişim yasağı getirilmesi için bakanlığımız tarafından Sulh Ceza Hakimliği’ne talepte bulunulmuştur.” denildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.