Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan İzmir’deki istismar olayına ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İzmir’de 13 yaşındaki bir çocuğunun istismara uğraması olayında adli işlemlerin başlatıldığı ve acil koruma kararı çıkarıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan İzmir’deki istismar olayına ilişkin açıklama
Yayınlama: 13.06.2024
6
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İzmir’de 13 yaşındaki bir çocuğunun istismara uğraması olayıyla ilgili Bakanlığa bağlı ekiplerin harekete geçtiği belirtildi.

Suç duyurusunun ardından adli işlemlerin başlatıldığı ve acil koruma kararı çıkarıldığının aktarıldığı açıklamada “Yapılan değerlendirmeler sonucunda danışmanlık ve sağlık tedbiri kararıyla mağdur çocuk annesine teslim edilmiştir. Çocuğun her türlü ihtiyacının karşılanması için ailenin Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetimizden faydalandırılması kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bakanlık avukatlarının davaya müdahillik talebinde bulunduğu ifade edilerek “Ayrıca çocuğun üstün yararı ilkesi ve tekrar örselenmesinin önüne geçmek için savcılığa konuyla ilgili çıkan haberlere yönelik erişimin engellenmesi, yayın yasağının getirilmesi ve soruşturma dosyasına gizlilik kararı verilmesi için başvuruda bulunulmuştur. Suçluların en ağır cezayı alması için dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.