AHEF Başkanı Nehir: Ülkemizde aile hekimliği sistemi güçlendirilmeli

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, ülkedeki aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesi, sistemden kaçışları azaltacak özlük hakkı ve hakkediş iyileştirmelerinin ivedi şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

AHEF Başkanı Nehir: Ülkemizde aile hekimliği sistemi güçlendirilmeli
Yayınlama: 23.07.2024
2
A+
A-

AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun birinci basamak sağlık tesisleriyle ilgili yaptığı açıklamaların sorunlarını doğrular nitelikte olduğunu savundu.

Sorunların doğru şekilde tespit edilmesi ve uygulanacak çözümler noktasında endişeli olduklarını söyleyen Nehir, şunları ifade etti:

“Geçtiğimiz çoğu dönemde sahaya sorulmadan, sahanın fikri alınmadan yapılan uygulamalar ve çıkarılan yönetmeliklerin bugün bu işlevsizleşme ile kronik sorunların en büyük sebebi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu hataların tekrarlanmaması ve sistemi çökmekten kurtarılabilmesi için planlamaların mutlaka sahadaki aile hekimlerinin de olduğu bir istişare ekibiyle yapılması gerekiyor.”

Nehir, AHEF’in her zaman bu iş birliğine açık olduğunu belirterek, sahayla direkt temas halinde olduklarını, sorunların tespitleri ve çözüm önerileriyle ilgili ellerinde birçok rapor bulunduğunu ve bunları sunmaya hazır olduklarını söyledi.

''İkinci ve üçüncü basamakta yaşanılan, özellikle kriz haline gelen randevu sorunu ile iş yükü sorunlarını birinci basamağı güçlendirmeden çözmek mümkün olmayacaktır.'' diyen Nehir, şunları aktardı:

''Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aile hekimliği sistemi güçlendirilmeli, sistemden kaçışları azaltacak özlük hakkı ve hakkediş iyileştirmeleri ivedi şekilde yapılmalıdır. Birinci basamaktaki sorunları çözmeden sağlık sistemindeki sorunları çözmek mümkün değildir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.