Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas OSB yer seçimi yapıldı

Afyonkarahisar, 16 Temmuz (Hibya) – Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle Çay ilçesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için yer seçimi kesinleştirildi.

Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas OSB yer seçimi yapıldı
Yayınlama: 16.07.2024
0
A+
A-

Afyonkarahisar’ın doğal kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, tarımsal rekolte payının arttırılması, çevresel etkilerin yönetimi ve yeni istihdam olanakları oluşturmak amacıyla ilk etapta Çay İlçesi Kadıköy’de bulunan 2 bin 900 dekarlık alanda; Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (TDİOSB) kurulması için çalışmalar sürdürülüyor.

Etaplar halinde çalışmaların yapılacağı Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Çay İlçesi Kadıköy ile Çobanlar İlçesi Termalkent Mahallesinin de yer aldığı toplam 8 bin 23,17 dekar yatırım alanına sahip.

Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz başkanlığında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ve kurum temsilcilerinin katılımı ile mayıs ayında yapılan toplantıda yer seçiminin kesinleştirilmesi için görüşler alınmıştı. Bu görüşler neticesinde ve yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte yer seçimi Bakanlıkça kesinleştirildi. Kısa süre içerisinde Müteşebbis Heyeti çalışmalarının da başlaması planlanıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.