Afyon Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılışı yapıldı

Afyonkarahisar, 18 Temmuz (Hibya) – Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılış törenine katıldı.

Afyon Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılışı yapıldı
Yayınlama: 18.07.2024
4
A+
A-

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mühsürler, Afyon Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılışında yaptığı konuşmada son yıllarda yaşanılan pandemi ile ardından başlayan ve devam eden Rusya-Ukrayna savaşının tarımsal ürünlerde yeterli stok bulundurma ve gıda güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Bu kapsamda Türkiye olarak stratejik öneme sahip hububat, bakliyat ve yağı tohumlar üretiminin artırılması ve olağanüstü durumlar için yeterli stok taşınması gerektiğine inandığını dile getiren Mühsürler, “Bizler de Lisanslı Depo İşletmeleri olarak her zaman devletimizin, sanayicimizin ve çiftçilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.

Mühsürler, lisanslı depoların geliştirilmesi adımları sayesinde bugün ülkede faaliyette olan lisanslı depo kapasitesinin 10 milyon tonu geçtiğine dikkati çekerek, şunları ifade etti:

2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret Borsası da bu alanda ellini taşın altına koymuştur. 2024 yılında Koymaya da devam etmiştir. Nasıl bugün 57 bin 200 tonla bursaysak; yarın da 30 bin tonla Emirdağ ve 50 bin tonla merkezdeyiz. Lisanslı depoculuk sisteminde, ürün kalitesinin analizinde belirleyici olan yetkili sınıflandırıcı laboratuvarının 1’si de, yine Afyonkarahisar Ticaret Borsamıza aittir. Yetkili sınıflandırıcı laboratuvarı olarak 4 ilde, 9 şube de hizmet vermekteyiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.