Afet yönetimi, tüm yönleriyle NADMEX 2024’te gündeme taşınacak

Deprem, sel, çığ, heyelan, salgın hastalık, yangın gibi afetler öncesinde alınması gereken önlemlere, bilinçlendirme çalışmaları ve projelere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, 2-4 Ekim tarihleri arasında “Hayat Değerlidir” sloganıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Afet yönetimi, tüm yönleriyle NADMEX 2024’te gündeme taşınacak
Yayınlama: 13.08.2024
2
A+
A-

Dünyada ve Türkiye’de ortak veya bireysel felaketlere karşı mücadele stratejilerinin geliştirilmesine kapsamında TG Expo kuruluşlarından Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi organizatörlüğünde düzenlenecek NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi’nin ilki 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “Hayat Değerlidir” sloganı ile birçok sektör profesyonelini fuarda, oturumlarda ve workshoplarda bir araya getirecek NADMEX 2024, daha dirençli ve afetlere dayanıklı bir toplumun oluşmasına katkıda bulunacak. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve akademisyenlerin bir araya gelerek afetlere karşı en etkin çözüm önerilerini sunacağı fuarda, eş zamanlı düzenlenecek Afet Yönetimi Zirvesi’nde ise afet öncesi, sırası ve sonrasına dair tüm konular kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacak.

Afet bilincinin temelleri NADMEX’te güçlenecek

NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi sadece afetler öncesinde alınması gereken önlemlere değil, aynı zamanda bilinçlendirme ve proje yönetimine odaklanarak katılımcılara geniş bir perspektif sunacak. Fuarda afet ve acil durum anında risk faktörlerinin tam olarak belirlenmesi ile ilgili teknolojilerin, ardından olası zararların azaltılması aşamasında kullanılacak teknolojilerin ve afetlerin önlenmesine yönelik teknolojilerin tanıtımı yapılırken, kamuoyunun da dikkate çekilecek. Afet sonrası dönemde ihtiyaç duyulan tüm çaba ve kaynakların organizasyonu ve yönetim süreci de fuarın bu yılki gündeminde olacak. Fuarla birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilecek Afet Yönetimi Zirvesi’nin konferans programında ise “Deprem (Tehlike ve Risk Değerlendirmesi)”, İnşaat (Kentsel Dönüşüm ve Güvenli Yapılaşma)”, “Kırılgan Gruplar”, “Yangın (Yangın ve Tehlikeli Madde Tehlikesi)”, “STK’lar (Sivil Toplum Kuruluşları)”, “Lojistik Destek”, “Haberleşme & Telekomünikasyon Altyapısı”, “Enerji Altyapısı”, “Beslenme ve Barınma”, “Afette Sağlık” ve “Finansman” başlıklı oturumlarda akademi, kamu, özel sektör ve STK’lardan konusunda uzman ulusal ve uluslararası  konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini aktaracak.

Konferans programında ele alınacak konular arasında “Yangın Güvenliği Çözümleri”, “Deprem Tehlikesi ve Riski”, “Yapısal Güçlendirme Çözümleri”, “Afet Lojistiği ve Acil Durum Yönetimi”, “STK (Gönüllüler)-Afetzedeler için Özel Yardım Programları”, “Afet İletişim Altyapısı ve Acil Durum Haberleşmesi”, “Afet Durumunda Enerji Güvenliği ve Yenilenebilir Enerji”, “Afetzedelere Beslenme ve Barınma Çözümleri”, “Fiziksel ve Ruhsal Sağlık Hizmetleri” ile “Afet Finansmanı ve Risk Yönetimi” olacak.

Afet yönetimi, tüm yönleriyle NADMEX 2024’te gündeme taşınacak

Afetlerde umut ve dayanışmanın simgesi olan kurum ve kuruluşlar NADMEX 2024’te

NADMEX 2024’ün konferans programının yanı sıra fuar alanında yer alacak workshoplarda Yangından Korunma ve İlk Müdahale, İlk Yardım Teknikleri, Arama Kurtarma Ekipman Kullanımı ve Düğüm Çeşitleri, Deprem Simülasyon Araçları ile Deprem Anı Eğitimi ve Eşya Sabitleme Eğitimi, K9 Arama Kurtarma Köpekleri Gösterisi gibi birçok bilgilendirici eğitim verilecek. Afet Yönetimi ve Koordinasyonu konusunda öncü olan İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, AFAD, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İtfaiyesi, KİPTAŞ, İGDAŞ, KIZILAY, DASK gibi Akademi, Kamu Kurum ve Kuruluşların yetkilileri de fuarda yer alacak. Gönüllülük esasıyla çalışarak toplumun direncini artıran, zorluklar karşısında umut ve dayanışmanın simgesi olan sivil toplum kuruluşlarından AHBAP Platformu, Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu (AFETTEK), Afetlere Hazırlık ve Müdahale Federasyonu (AFEDEF), Afet Lojistik Koordinasyon Kurulu (ALKK), Teknolojide Kadın Derneği başkanları da NADMEX – Afet Yönetimi Zirvesi’nde yer alarak dinleyicilere bilgi ve deneyimlerini sunup afet yönetimi alanında en güncel bilgileri paylaşacak.

Deprem Simülasyon Araçları ve K9 Köpekli Arama Ekibi ile gerçeğe en yakın deneyim

Afet öncesinde ve anında her bilginin hayat kurtardığı fikrinden yola çıkarak, profesyoneller tarafından verilecek “Yangından Korunma ve İlk Müdahale”, “İlk Yardım Teknikleri' ve 'Arama Kurtarma Ekipman Kullanımı ve Düğüm Çeşitleri' eğitimler, üç gün boyunca katılımcılara değerli bilgiler ve hayati beceriler kazandıracak. Ayrıca Kandilli Rasathanesi’nin “Deprem Simülasyon Araçları ile Deprem Anı Eğitimi” ve “Eşya Sabitleme Eğitimi” sayesinde, deprem öncesinde alınması gereken önlemler ve sırasında nasıl hareket edilmesi gerektiği bilgileri katılımcılara aktarılacak. İstanbul İtfaiyesi'nin K9 Köpekli Arama Ekibi’nin gerçekleştireceği performans gösterileri de bu özel eğitimli köpeklerin arama kurtarma operasyonlarındaki kritik rolünü bir kez daha ortaya koyacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.