AFAD’dan Türkiye’ye getirilen Filistinli hastalara ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Türkiye’ye getirilen Filistinli hastalara yapılan insani yardım giderlerinin Filistin Yardım Kampanyası’na bağışta bulunan hayırsever vatandaşların destekleriyle karşılandığı belirtildi.

AFAD’dan Türkiye’ye getirilen Filistinli hastalara ilişkin açıklama
Yayınlama: 26.07.2024
0
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Türkiye'deki Filistinlilere dair bazı medya kuruluşlarında yer alan dezenformasyonlara yönelik bir açıklama yaptı.

Gazze'de 7 Ekim 2023 sonrasında yaşanan İsrail'in saldırıları ve sonrasında gelişen insani kriz nedeniyle, Türk vatandaşları, KKTC vatandaşları ve ağır hastalıkları bulunan Filistin vatandaşların refakatçileriyle bölgeden tahliye edilerek Türkiye'ye getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Gazze'den getirilen kanser, böbrek (diyalize ihtiyaç duyan) vb. ağır hastalar ve refakatçileri ile uzuvlarını kaybetmiş kişilerin iaşe ve ibate ihtiyaçları AFAD tarafından İstanbul ve Ankara illerinde sağlanmaktadır. Bu kapsamda İstanbul'da bin 143 ve Ankara'da 795 kişi olmak üzere toplamda bin 938 kişinin insani ihtiyaçları karşılanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu kişilere yönelik yapılan ayni ve nakdi insani yardımların giderlerinin Filistin Yardım Kampanyası'na bağışta bulunan hayırsever vatandaşların destekleriyle karşılandığı aktarılırken “Tarihimizden aldığımız insanı önceleyen anlayış ve uluslararası insani değerler çerçevesinde, dünyanın 74 ülkesine din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.” denildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.