AFAD: Derinkuyu Deprem Gözlem İstasyonumuz, Azerbaycan’da faaliyete başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, yurt dışındaki ilk Derinkuyu Deprem Gözlem İstasyonu’nun, Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde faaliyete başladığını açıkladı.

AFAD: Derinkuyu Deprem Gözlem İstasyonumuz, Azerbaycan’da faaliyete başladı
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

AFAD’dan yapılan açıklamada yurt dışındaki ilk Derinkuyu Deprem Gözlem İstasyonu’nun, Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde faaliyete başladığı belirtilerek, “AFAD Başkanlığımız ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi iş birliği ile tamamlanan gözlem istasyonu ile dünyanın her noktasında meydana gelen depremler izlenebiliyor.” denildi.

Gözlem istasyonu için 100 metre derinliğe inilerek, kuyunun çelik borularla koruma altına alındığı bilgisi paylaşılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kuyu içerisine yüksek hassasiyetli 2 adet deprem sensörü yerleştirildi. Sensörler hem yer hızını hem de yer ivmesini kayıt altına alıyor. Sensörler yüzey gürültüsünden arındırılmış yüksek hassasiyetli mikro titreşimleri dahi kaydedebiliyor. Ülkelerimiz arasında köklü ve güçlü iş birliğinin yeni adımı olan Derinkuyu Deprem Gözlem İstasyonu’muzun hayırlı olmasını diliyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.