AFAD: 5 ildeki yangınlarda 3 bin 583 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa illerindeki yangınlarda tedbir amacıyla toplam 3 bin 583 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesinin gerçekleştirildiği açıkladı.

AFAD: 5 ildeki yangınlarda 3 bin 583 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Türkiye'nin farklı yerlerinde devam eden yangınların kontrol altına alınması için ilgili tüm kurumların müdahale çalışmalarına havadan ve karadan aralıksız devam etttiği belirtildi.

İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa illerindeki yangına müdahale çalışmalarında; 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve bin 218 aracın görev aldığı ve tedbir amacıyla toplam 3 bin 583 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesinin gerçekleştirildiği açıklandı.

AFAD yangın müdahale çalışmalrı hakkında şu bilgileri verdi:

“İzmir ilimize; 2 bin 489 personel, 258 araç ile 604 iş makinası sevk edilmiştir. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 8 farklı yerleşim yerinde 900 vatandaşımız tedbir amacıyla tahliye edilmiştir.

Bolu Göynük'teki yangına; 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam etmektedir. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaşımızın tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

Manisa Gördes'teki yangına; 583 personel, 149 araç ve 121 iş makinası ile yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Manisa ilimizde bin 190 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

Aydın Bozdoğan yangınına; 35 personel, 10 araç ve 12 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam etmektedir. Tedbir amaçlı 3 farklı yerleşim yerindeki 550 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.”

AFAD, devletin ilgili tüm birimlerinin ilk andan itibaren yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yerleşim yerlerine yakın yerlerde bulunan vatandaşların ilgili birimler tarafından güvenli alanlara alındığını açıklarken “Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” denildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.