AB’nin Çin menşeli elektrikli araçlara ithalat vergisi uygulaması bekleniyor

Brüksel, 10 Haziran (Hibya) – AB’nin bu hafta Çin’e elektrikli araç ithalatına gümrük vergisi uygulayacağını bildirmesi ve Pekin ile potansiyel bir yaz ticaret savaşının fitilini ateşlemesi bekleniyor.

AB’nin Çin menşeli elektrikli araçlara ithalat vergisi uygulaması bekleniyor
Yayınlama: 10.06.2024
6
A+
A-

Tarifelerin resmi olarak önceden açıklanması, Çin'in otomobil üretimine yönelik devlet sübvansiyonlarına ilişkin uzun bir soruşturmanın ardından Çarşamba günü kadar erken bir tarihte gerçekleşebilir ve bu soruşturmanın elektrikli araç sektörüne büyük destek verilmeye devam edildiği sonucuna varacağı tahmin ediliyor.
 

Çinli üreticiler şimdiden yeni ithalat vergilerine hazırlanıyor ancak uzmanlar Pekin'in, konyaktan süt ürünlerine kadar AB'nin ülkeye yaptığı bir dizi ihracatı vurabilecek karşı önlemlerle misilleme yapacağını tahmin ediyor.

Geçtiğimiz ay Paris'te Çin Devlet Başkanı Xi Jingping ile görüşen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “dünyanın Çin'in üretim fazlasını absorbe edemeyeceği” uyarısında bulunarak AB'nin blok içindeki sanayi ve istihdamı korumaktan “geri durmayacağını” söylemişti.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.