ABD’ye 5 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefi

Türk gıda ihracatçıları, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) 5 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu.

ABD’ye 5 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefi
Yayınlama: 05.07.2024
2
A+
A-

2019-2023 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) toplam gıda ithalatı yüzde 35’lik bir artışla 156 milyar dolardan 211 milyar dolara çıkarken, aynı dönemde Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yüzde 100’ün üzerinde artış göstererek 708 milyon dolardan 1 milyar 712 milyon dolara yükseldi. 

Türk gıda ihracatçıları, bu başarıyı daha da ileri taşıyarak ABD’ye 5 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu. Türk gıda sektörü, 23-25 Haziran tarihlerinde New York’ta düzenlenen Summer Fancy Food Fuarı’nda 37 firmayla yer aldı.

Ege İhracatçı Birlikleri Organik Ürünler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, “2019-2023 yılları arasında ABD’nin toplam gıda ithalatı yüzde 35’lik bir artışla 156 milyar dolardan 211 milyar dolara çıktı. Aynı dönemde Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yüzde yüzün üzerinde artış göstererek 708 milyon dolardan 1 milyar 712 milyon dolara yükseldi. Türk gıda ihracatçıları olarak başarımızı daha da ileri taşıyarak ABD’ye 5 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduk.” diye konuştu.

Başkan Işık, “Üç gün boyunca farklı seanslarda hazırlanan menülerde, kuru yemiş, kuru meyveler, deniz ürünleri, bakliyatlar, zeytin, zeytinyağı, kuru domates ve baharatlar gibi ihracatı hedeflenen gıda ürünlerimizi tanıttık. Ayrıca, Türk şarapları, Türk zeytinyağı, Türk bitki çayları ve Türk kahvesi seminer ve tadımları gerçekleştirdik.” dedi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.