ABD’li kadının 4 dolara satın aldığı antik Maya vazosu Meksika’ya iade edildi

Stockholm, 22 Haziran (Hibya) – Anna Lee Dozier’in Maryland’deki bir ikinci el mağazasından satın aldığı seramik kap artık Mexico City’nin ana müzesinde sergilenecek.

ABD’li kadının 4 dolara satın aldığı antik Maya vazosu Meksika’ya iade edildi
Yayınlama: 22.06.2024
1
A+
A-

Meksika, bir ikinci el mağazasından 5 dolardan daha az bir fiyata satın alan ABD'li bir kadın sayesinde kayıp bir antik Maya vazosuna yeniden kavuştu.

Anne Lee Dozier, 1.200 ila 1.800 yıllık vazonun anavatanına kavuşmasındaki rolünden dolayı kısa bir süre önce memleketi Washington DC'deki Meksika Büyükelçiliği'nden bir şükran belgesi aldı.

Meksika'nın ABD Büyükelçisi Esteban Moctezuma Barragán, X'e “Maya tarihimizin değerli bir tanığı… Anne Lee Dozier'in cömertliği sayesinde evine dönüyor” diye yazdı. “Bu tarihi mücevher, zengin kültürel mirasımızı korumak için [Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Müzesi] koleksiyonuna yeniden dahil edilecek.”

Cuma günü yayınlanan ve bu sıra dışı destanı özetleyen bir makalede Ulusal Halk Radyosu'na anlattığı üzere Dozier, söz konusu vazoyu yaklaşık 2019 yılında Maryland, Clinton'daki 2A Thrift Store'dan satın almış.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.