ABD’de piyasaların açılışı öncesi işlemlerde hisseler yükseldi

İstanbul, 9 Temmuz (Hibya) – ABD hisse senetleri, işlemcilerin Federal Rezerv faiz oranı görünümüne ilişkin ipuçları için, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Kongre’ye vereceği ifadeyi beklemesiyle birlikte, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden açılmaya hazırlanıyor.

ABD’de piyasaların açılışı öncesi işlemlerde hisseler yükseldi
Yayınlama: 09.07.2024
3
A+
A-

Hisse senetleri New York'taki erken işlemlerde, özellikle yüksek uçan teknoloji alanında, aşırı gerilmiş bir piyasaya ilişkin endişelere meydan okuyarak yükseldi. Nvidia yonga üreticilerinin yükselişine öncülük ederken, Intel beşinci seansta da yükselmeye hazırlanıyordu. Hazine getirileri 58 milyar dolarlık üç yıllık tahvil satışı öncesinde yükseldi.

Kimya şirketi Chemours, UBS'in şirketi nötrden satın almaya yükseltmesinin ardından yaklaşık %3 değer kazandı ve soğutucu akışkanların gelecek yıla doğru olumlu talep ve fiyat etkenleri görmesi nedeniyle hissenin daha iyi performans gösterebileceğini söyledi.

Nvidia hisseleri, KeyBanc'ın yonga üreticisi için fiyat hedefini Pazartesi günkü kapanışa göre yüzde 40'tan fazla artış anlamına gelen 180$'a yükseltmesinin ardından yüzde 1'den fazla yükseldi. KeyBanc, “Blackwell'in 2Y24'te piyasaya sürülmesinin yaklaşmasına rağmen, H100'e olan talep güçlü kalmaya devam ettiği için herhangi bir talep duraklaması belirtisi görmüyoruz,” dedi.

Petrol ve gaz devi BP'nin ABD'de işlem gören hisseleri, şirketin 2 milyar dolara varan bir değer düşüklüğü rapor etmeyi beklediği uyarısının ardından yüzde 4'ten fazla değer kaybetti. BP ayrıca rafinaj işinde de zayıf marjlar görüyor.

Tempus AI hisseleri, birkaç Wall Street bankasının sağlık hizmetleri teşhis şirketini satın alma veya aşırı ağırlık derecelendirmeleriyle kapsamaya başlamasının ardından yaklaşık yüzde 4 arttı. Tıbbi testleri yorumlamak için yapay zeka kullanan Tempus AI, Haziran ayında Nasdaq'a giriş yaptı.

Intel hisseleri sabah erken işlemlerde yüzde 2,7 yükselerek bu haftaki geri dönüşünü sürdürdü. Hisseler bugüne kadar yaklaşık yüzde 6,1 yükseldi.

Hydro Flask ve Oxo'nun ana şirketi Helen of Troy'un hisseleri büyük bir kazanç kaybının ardından yüzde 25'ten fazla düştü. Şirket, kalemler hariç hisse başına 99 sent kazandı. FactSet tarafından ankete katılan analistler hisse başına 1,59 dolar kâr bekliyordu. Üç aylık gelir beklentisi de tahminlerin altında kaldı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.