ABD verilerine odaklanan Avrupa piyasaları hafif yükselişle açıldı

İstanbul, 10 Temmuz (Hibya) – Yatırımcılar bir haftalık siyasi gelişmelerin ardından, dikkatlerini Amerika’ya çevirirken Avrupa hisse senetleri Çarşamba günü temkinli bir yükselişle açıldı.

ABD verilerine odaklanan Avrupa piyasaları hafif yükselişle açıldı
Yayınlama: 10.07.2024
3
A+
A-

Stoxx 600 endeksi, çoğu sektörün yeşile dönmesiyle erken işlemlerde yüzde 0,17 yükseldi. Madencilik hisseleri yüzde 0,3 düşerken, seyahat yüzde 0,6 artışla kazançların başında geldi.

Solcu Yeni Halk Cephesi'nin (NFP) en fazla sandalyeyi kazandığı ancak mutlak çoğunluğu elde edemediği Pazar günkü seçim sonuçlarının ardından bölgedeki yatırımcılar Fransa'daki siyasi belirsizliğin etkisiyle, Avrupa hisse senetleri Salı günü düşüşle kapandı. NFP, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan hükümeti kurmasına izin vermesini ve adaylarından birini Fransa'nın bir sonraki başbakanı olarak seçmesini talep ediyor.

Fransa'nın CAC 40 endeksi, işlemcilerin, parlamentoda hiçbir partinin mutlak çoğunluk sağlayamadığı durumun sonuçlarını ve Fransa'daki siyasi belirsizlik dönemine odaklanmasıyla, Salı gününü yüzde 1,81 düşüşle kapattı. Endeks Çarşamba günü yüzde 0,1 artışla açıldı.

Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü yaptığı güvercin yorumların ardından Wall Street'in önemli göstergeleri yükselse de gece boyunca karışık seyretti.

Powell, faiz oranlarını çok uzun süre yüksek tutmanın “ekonomik faaliyeti ve istihdamı gereksiz yere zayıflatabileceği” konusunda uyardı.

Perşembe günü aylık ABD tüketici fiyat endeksi, Cuma günü ise üretici fiyat endeksi açıklanacak. Her iki verinin de yukarı ya da aşağı yönlü sürpriz yapıp yapmayacağı faiz oranı görünümü açısından önemli bir gösterge olacak.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500'ün yeni bir rekor kapanış yapmasının ardından Salı günü gecelik işlemlerde çok az değişiklik gösterdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.