ABD, TikTok’a çocukları koruyamadığı için dava açıyor

Washington, 3 Ağustos (Hibya) – ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu, TikTok ve sosyal platformun sahibi olan ByteDance şirketine karşı dava açtı.

ABD, TikTok’a çocukları koruyamadığı için dava açıyor
Yayınlama: 03.08.2024
3
A+
A-

Hükümet, TikTok 'un 13 yaşın altındaki çocukların kişisel bilgilerinin ebeveyn izni olmadan toplanmasını, kullanılmasını veya ifşa edilmesini yasaklayan bir yasayı ihlal ettiğini söyledi.

Cuma günü açılan dava, Birleşik Krallık ve AB'de düzenleyicilerin TikTok'u çocukları platformda güvende tutamadığı ve verilerini yanlış kullandığı iddiaları nedeniyle milyonlarca dolar para cezasına çarptırmasıyla sonuçlanan benzer davaları takip ediyor.

Kongre'nin bu yılın başlarında Çin merkezli şirkete TikTok'u satması ya da uygulamanın tamamen yasaklanması için bir yıl süre tanıyan bir tasarıyı kabul etmesinin ardından, ABD hükümeti ile ByteDance arasındaki daha geniş bir açmazın da bir parçası.

Salı günü ABD Senatosu, Coppa olarak bilinen Çocukların ve Gençlerin Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasasını 17 yaşına kadar olan gençleri kapsayacak şekilde genişletecek, çocuklara ve gençlere yönelik hedefli reklamları yasaklayacak ve ebeveynlere ve çocuklara bilgilerini sosyal medya platformlarından silme seçeneği sunacak bir tasarıyı kabul etti.

Tasarının yasalaşması için şu anda Eylül ayına kadar tatilde olan Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Meclis'ten geçmesi gerekiyor.

TikTok Haziran ayında yaptığı açıklamada, ajansın endişelerini gidermek için bir yıldan uzun bir süredir FTC ile birlikte çalıştığını ve “ajansın makul bir çözüm üzerinde bizimle çalışmaya devam etmek yerine dava peşinde koşmasından hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.