ABD Seçimleri’ne iki ay kaldı: Harris ve Trump TV’de tartışma kurallarını kabul etti

Washington, 5 Eylül (Hibya) – ABD’de 5 Kasım’da düzenlenecek Başkanlık Seçimleri öncesinde, adaylar Kamala Harris ve Donald Trump’ın, ABC’nin gelecek hafta yayınlanacak Philadelphia’daki başkanlık tartışması için adayın biri konuşurken, diğerinin mikrofonunun sessize alınması da dahil kuralları kabul ettikleri açıklandı.

ABD Seçimleri’ne iki ay kaldı: Harris ve Trump TV’de tartışma kurallarını kabul etti
Yayınlama: 05.09.2024
1
A+
A-

ABC News, Demokrat aday Harris ve Cumhuriyetçi rakibi Trump'ın “belirlenen kriterlere göre tartışmaya katılmaya hak kazandığını ve her ikisinin de aşağıdaki tartışma kurallarını kabul ettiğini” duyurdu.

Trump ve Harris kampanya ekipleri, bir adayın konuşma sırası olmadığında mikrofonların kapatılıp kapatılmaması da dahil olmak üzere tartışma yönergeleri konusunda anlaşmazlık içindeydi. Harris kampanyası daha önce canlı veya “sıcak” mikrofonlar için baskı yapmış ve bunun “adaylar arasında önemli alışverişlere tam olarak izin vereceğini” savunmuştu. Bu arada Trump'ın kampanyası, bunların kapatılması için baskı yapıyordu.

ABC tarafından yayınlanan açıklamada, adayların mikrofonlarının yalnızca konuşma sırası gelen aday için açık olacağı ve konuşma sırası başka bir adaya geldiğinde sessize alınacağı açıkça belirtildi.

Ayrıca, tartışmanın 90 dakika süreceği ve iki reklam arası olacağı ve ABC sunucuları David Muir ve Linsey Davis olmak üzere iki oturan moderatör tarafından yönetileceği ve soru soran tek kişilerin bu kişiler olacağı belirtildi. Odada izleyici olmayacak.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.