ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile görüştü

Washington, 12 Ağustos (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd James Austin, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant ile görüşerek, ABD’nin İsrail’i savunmak için her türlü adımı atma konusundaki taahhüdü yineledi.

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile görüştü
Yayınlama: 12.08.2024
3
A+
A-

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant ile görüşerek, ABD'nin İsrail'i savunmak için her türlü adımı atma konusundaki taahhüdü yineledi.

Orta Doğu genelinde ABD askeri gücü ve yeteneklerini güçlendirme çalışmalarını da belirten Austin, “Bu taahhüdü güçlendirmek amacıyla, F-35C savaş uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu'nun Merkez Komutanlık sorumluluk alanına geçişini hızlandırma emri verdim. Bu, USS Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Taarruz Grubu'nun sağladığı yeteneklere ek olarak geliyor. Ayrıca, USS Georgia (SSGN 729) güdümlü füze denizaltısını Merkez Komutanlık bölgesine gönderme emri verdim.” açıklamasını yaptı.

Görüşmede ayrıca İsrail'in Gazze'deki operasyonları, sivil kayıpların en aza indirilmesinin önemi, ateşkes sağlanmasına yönelik ilerlemeler ve Gazze'de rehin tutulanların serbest bırakılması, İran, Lübnan Hizbullahı ve diğer İran bağlantılı grupların bölge genelindeki saldırganlıklarını caydırma çabaları ele alındı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.