ABD piyasalarının açılışı öncesinde hisselerde büyük hareketler yaşandı

İstanbul, 22 Temmuz (Hibya) – Washington ve dünya hala Başkan Joe Biden’ın Pazar günü yaptığı sürpriz açıklamayla yeniden seçim kampanyasını sonlandırmasının şokunu yaşarken, ABD piyasalarında açılış öncesi hisselerde büyük hareketler yaşandı.

ABD piyasalarının açılışı öncesinde hisselerde büyük hareketler yaşandı
Yayınlama: 22.07.2024
2
A+
A-

Siber güvenlik hissesi, Guggenheim'ın CrowdStrike'ı satın alma seviyesinden nötr seviyeye indirmesinin ardından yüzde 4 düştü ve şirketin küresel kesintiden zarar görmeden çıkmasının olası olmadığını söyledi.

Nvidia hisseleri, Nvidia'nın Çin pazarı için yeni Blackwell çiplerinin bir versiyonunu hazırladığının bildirilmesinin ardından yüzde 2 değer kazandı. Bu çipler mevcut ABD ihracat kontrolleriyle uyumlu olacak.

Bank of America hisseleri, Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'inin geçen hafta 33,9 milyon BofA hissesini yaklaşık 1,5 milyar dolara sattığının ortaya çıkmasının ardından piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1'den fazla düşüş gösterdi. 

Berkshire, satıştan sonra yüzde 10,8'lik hisseyle Bank of America'nın en büyük hissedarı olmaya devam ediyor. Berkshire, banka hisselerinin bu yıl şimdiye kadar yüzde 27,4 yükselmesiyle bir miktar kar elde ediyor olabilir.

Telekomünikasyon hisseleri, Verizon'un tahminleri hayal kırıklığına uğratan üç aylık gelir açıklamasının ardından yüzde 3 değer kaybetti. Şirket, ikinci çeyrekte FactSet konsensüs tahmini olan 33,05 milyar doların altında 32,8 milyar dolarlık satış bildirdi. Hisse başına düzeltilmiş kazanç 1,15 dolar ile tahminlere paralel gerçekleşti.

JPMorgan'ın Abercrombie & Fitch'i nötrden aşırı ağırlığa yükseltmesinin ardından perakende hissesi yüzde 3'ten fazla sıçradı ve son yıllarda pazarlamadaki gelişmelerin ardından markaya yönelik güçlü talebi gerekçe gösterdi.

Wells Fargo'nun Apple için fiyat hedefini 225 dolardan 275 dolara yükseltmesinin ardından hisseler yüzde 1 değer kazandı ve bu da şirketin kazanç sonuçları öncesinde yüzde 20'den fazla artış anlamına geliyor. 

Google'ın ana şirketi Alphabet ve Tesla'nın yanı sıra 100'den fazla S&P 500 şirketi de bu hafta raporlarını açıklayacak. Bu arada, Southwest Air ve American Airlines'ın Perşembe günü açıklayacağı raporlarla havayolu şirketleri pistte ilerlemeye devam edecek. General Motors ve Ford'un da raporları bekleniyor. 
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.