ABD piyasaları-Yatırımcılar Haziran’a durgun başlangıcı atlatmaya çalışırken S&P 500 yatay

İstanbul, 4 Haziran (Hibya) – S&P 500 Salı günü, Wall Street’in Haziran’a inişli çıkışlı bir başlangıç yaptıktan sonra kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmasıyla hafif bir düşüş yaşadı. Geniş piyasa endeksi yüzde 0,2 oranında gerilerken, Nasdaq Composite yüzde 0,2 oranında değer kaybetti. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 15 puan ya da yüzde 0,01 yükseldi.

ABD piyasaları-Yatırımcılar Haziran’a durgun başlangıcı atlatmaya çalışırken S&P 500 yatay
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Chevron, Dow Inc ve Caterpillar yüzde 2,0 ve yüzde 1,0 düşerek Dow için kazançları kontrol altında tuttu. Bath & Body Works, S&P 500'de en kötü performans gösteren hisse senedi oldu ve hayal kırıklığı yaratan rehberlik nedeniyle yüzde 10 değer kaybetti.

Yatırımcılar ayrıca yeni iş ilanlarını da değerlendirdi. Çalışma Bakanlığı'nın istihdam verileri, Dow Jones'un tahmini 8,4 milyon veya üç yılın en düşük seviyesine kıyasla Nisan ayında 8,059 milyon açık iş olduğunu gösterdi.

Yatırımcılar, merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesine izin verecek kadar zayıf ancak potansiyel bir resesyon endişelerini artıracak kadar da zayıf olmayan bir işgücü piyasası istiyor.

Bu hareket, Dow'un Haziran ayının ilk işlem gününde 115 puandan fazla ya da yüzde 0,3 düşmesinin ardından geldi. S&P 500 ve Nasdaq Composite Pazartesi günü mütevazı yükseldi.

Yatırımcılar büyümenin devam edip edemeyeceğini görmek için beklerken, zayıf imalat verileri piyasa duyarlılığını zayıflattı. Aynı zamanda, Federal Rezerv faiz oranlarını düşürmek için enflasyonun yeterince düşmesini bekliyor.

Bank of America'nın ABD hisse senedi ve kantitatif strateji başkanı Savita Subramanian Salı günü CNBC'nin “Squawk Box” programına verdiği demeçte, “Bence endekslerin kendileri şu anda biraz kusurlu,” dedi. “Soğanı soyduğunuzda ve temel borsaya baktığınızda, beni daha iyi hissettiren şey, S&P'deki daha geniş bir şirket yelpazesi için kazançların olumlu gelmesi, endeks için tüm işi yapan sadece ‘Muhteşem Yedi’ değil.”
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.