ABD piyasaları: Yatırımcılar Fed faiz toplantısına odaklanırken S&P 500 ve Nasdaq düştü

İstanbul, 30 Temmuz (Hibya) – S&P 500 Salı günü, yatırımcılar bu grupta yer alan şirketlerin çeyrek dönem raporlarını beklerken, mega-cap teknoloji hisselerindeki düşüşlerin etkisiyle geriledi. Yatırımcılar ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika toplantısına başlamasıyla Washington’a odaklandı.

ABD piyasaları: Yatırımcılar Fed faiz toplantısına odaklanırken S&P 500 ve Nasdaq düştü
Yayınlama: 30.07.2024
1
A+
A-

Geniş piyasa endeksi yaklaşık yüzde 0,6 değer kaybederken, Nasdaq Composite yüzde 1,3 değer kaybetti. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 165 puan ya da yüzde 0,4 yükseldi. Nvidia hisseleri yüzde 5,5'ten fazla düşerken, Microsoft yüzde 1,5 değer kaybetti. Amazon, Netflix ve Apple gibi diğer teknoloji devleri de geriledi.

Megacap teknoloji isimleri için büyük bir kazanç haftası. Microsoft Salı günü zilden sonra rapor verecek. Meta Platformları, Amazon ve Apple bu haftanın ilerleyen günlerinde gündemde olacak.

Kazanç sezonu şimdiye kadar sağlam bir sezon oldu. FactSet'in verilerine göre, raporlama yapan 230'dan fazla S&P 500 şirketinin yaklaşık yüzde 80'i kazanç beklentilerini aştı.

Merck hisseleri, tüm yıl için beklenenden daha zayıf beklentilerin güçlü bir ikinci çeyrek raporunu gölgede bırakmasıyla yaklaşık yüzde 10 düştü. Procter & Gamble, Çin'deki hayal kırıklığı yaratan talep nedeniyle üç aylık gelirinin Wall Street'in tahminlerinin altında kalmasının ardından yaklaşık yüzde 5,6 değer kaybetti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.