ABD Piyasaları – Piyasa öncesi en büyük hareketleri yapan hisseler

İstanbul, 20 Haziran (Hibya) – Perşembe günü ABD piyasalarında Nvidia, Trump Media, Accenture ve daha fazlası dahil olmak üzere piyasa öncesi en büyük hareketleri yapan hisse senetleri.

ABD Piyasaları – Piyasa öncesi en büyük hareketleri yapan hisseler
Yayınlama: 20.06.2024
2
A+
A-

Bir teknoloji şirketi olan Accenture, son çeyreğinde kazanç ve gelir beklentilerini kaçırmasına rağmen hisselerinin yüzde 8,6 oranında arttığını gördü. FactSet'e göre şirketin güçlü performansı, 900 milyon doları aşan yeni jeneratif yapay zeka rezervasyonlarından kaynaklandı.

Trump Media & Technology Group'un hisseleri, şirketin Salı günü ek hisse kaydının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından etkili ilan edildiğini açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 12 değer kaybetti. Böylece, hisse senedi bu ay şimdiye kadar yüzde 36 düştü.

Yonga üreticisi Nvidia hisseleri yüzde 3'ten fazla yükselerek, Microsoft'u geçerek en değerli halka açık şirket haline geldiği Salı günkü kazançlarını genişletti.

Dell Technologies ve Super Micro Computer hisselerinin her ikisi de yüzde 4'ün üzerinde önemli bir artış kaydetti. Bu, iki şirketin 2023'te kurduğu bir yapay zeka şirketi olan xAI için süper bilgisayar inşa edeceğini açıklayan Elon Musk'ın bir tweet'ine yanıt olarak gerçekleşti.

Hewlett Packard Enterprise hisseleri, Birleşik Krallık'ın yazılım şirketinin Juniper Networks'ü satın almasıyla ilgili bir soruşturma açtığını söylemesinin ardından yüzde 2,0'den fazla yükseldi.Juniper'in hisseleri yüzde 2,0'den fazla artış gösterdi.

Konut inşaat şirketi KB Home, ikinci çeyrekte üst ve alt satırda bir artış bildirdikten sonra yüzde 2,0 arttı. KB Home 1,71 milyar dolar gelirle hisse başına 2,15 dolar kazandı. LSEG anketine katılan analistler, hisse başına 1,80 dolar kazanç ve 1,65 milyar dolar gelir tahmininde bulunmuştu. Şirket, net siparişlerin bir önceki yıla göre yüzde 2,0 arttığını kaydetti.

Advanced Micro Devices hisseleri, Piper Sandler'ın yarı iletken hissesini büyük sermayeler arasında en iyi seçim olarak adlandırmasının ardından yaklaşık yüzde 1,0 arttı. Firma, yılın ikinci yarısına girerken şirket için “parlak beklentiler” olduğunu belirtti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.