ABD Merkez Bankası faizleri sabit tuttu ve faiz indirimi kapısını araladı

İstanbul, 31 Temmuz (Hibya) – ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri kısa vadeli faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun hedefe yaklaştığını ve bunun gelecekteki faiz indirimleri için kapıyı açabileceğini belirtti.

ABD Merkez Bankası faizleri sabit tuttu ve faiz indirimi kapısını araladı
Yayınlama: 31.07.2024
3
A+
A-

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) oybirliğiyle gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 5,25-5,5 aralığında tutma kararı almasıyla birlikte birkaç değişiklik daha yapıldı. Son 23 yılın en yüksek oranı olan bu oran geçen yıl enflasyonu düşürmek için 11 kez artırıldı.

FOMC üyeleri, bir indirimin yakın olduğuna dair açık bir işaret vermeyerek, ilerleme kaydedilmiş olsa da ekonomik koşullarla ilgili endişelerin devam ettiğini gösteren bir dil kullandılar. Ayrıca faiz indirimine gidilmeden önce daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiği yönündeki ifadeyi de korudular.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin toplantı sonrası açıklamasında, “Komite, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşılmasına yönelik risklerin daha iyi bir dengeye doğru ilerlemeye devam ettiğine karar vermiştir,” denilerek bir önceki dile göre hafif bir iyileştirme yapıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

“Enflasyon geçen yıl içinde geriledi ancak bir miktar yüksek seyretmeye devam ediyor. Son aylarda Komite'nin yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru daha fazla ilerleme kaydedildi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.