ABD: Lübnan’daki çağrı cihazı patlamalarından önceden haberimiz olmadı

Stockholm, 18 Eylül (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri, bir dizi ölümcül, koordineli el çağrı cihazı patlamasından İsrail’i sorumlu tutmasının ardından, bu eylem hakkında önceden haberleri olmadığını açıkladı.

ABD: Lübnan’daki çağrı cihazı patlamalarından önceden haberimiz olmadı
Yayınlama: 18.09.2024
0
A+
A-

 Aljazeera'nın haberine göre, Salı günü öğleden sonra gazetecilere konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, Washington'un görünürdeki saldırıya dahil olmadığını ve bunun gerçekleşeceğine dair önceden bir bildirim yapılmadığını söyledi.

Miller, “Genel politikamızın değişmediğini, yani İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaya diplomatik bir çözüm bulunmasını istediğimizi söyleyebilirim. Gerilimin daha da tırmanmasına neden olabilecek her türlü olaydan her zaman endişe duyuyoruz” dedi.

Ancak Biden yönetiminin etkisinin (ABD İsrail'e yılda 3.8 milyar dolar askeri yardımın yanı sıra güçlü bir diplomatik destek de sağlıyor) daha büyük bir savaşı önlemek için kullanılıp kullanılamayacağı sorulduğunda Miller bunun “sadece ABD için bir soru olmadığını” söyledi ve ekledi:

“Elbette bu İsrail için birinci dereceden bir soru. Bu Hizbullah için bir soru ama bölgedeki diğer tüm ülkeler için de nasıl bir bölgede yaşamak istediklerine dair bir soru.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.