ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinden Ortadoğu diplomasisi

Londra, 12 Ağustos (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri, Orta Doğu’daki durumu görüştü.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinden Ortadoğu diplomasisi
Yayınlama: 13.08.2024
1
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri, Orta Doğu'daki durumu görüştü. Görüşme hakkında açıklama yapan Starmer, “Gazze'de gerginliği azaltmak ve ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasına varmak için devam eden çabalara tam desteğimizi ifade ettik.” dedi.

Starmer, ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Devlet Başkanı Sisi ve Katar Emiri Tamim'in bu hafta sonuna doğru anlaşmayı mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırmak amacıyla görüşmeleri yenileme yönündeki ortak çağrısını onayladıklarını ve kaybedecek daha fazla zaman olmadığını belirtti.

Yardımların sınırsız bir şekilde teslim edilmesi ve dağıtılması gerektiğini vurgulayan Başbakan Starmer, “İsrail'in İran saldırganlığına ve İran destekli terörist grupların saldırılarına karşı savunulmasına desteğimizi ifade ettik. İran'ı İsrail'e yönelik devam eden askeri saldırı tehditlerinden vazgeçmeye çağırdık ve böyle bir saldırının gerçekleşmesi durumunda bölgesel güvenlik açısından ciddi sonuçlar doğuracağını tartıştık.” açıklamasını yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.