ABD hisse senedi vadeli işlemleri istihdam verileri öncesi çok az değişti

İstanbul, 7 Haziran (Hibya) – Yatırımcılar en son tarım dışı istihdam raporuna hazırlanırken ABD hisse senedi vadeli işlemleri Cuma günü çok az değişti.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri istihdam verileri öncesi çok az değişti
Yayınlama: 07.06.2024
1
A+
A-

Dow Jones Endüstriyel Ortalamasına bağlı vadeli işlemler 13 puan yükseldi. Nasdaq-100 vadeli işlemleri yüzde 0,1 artarken, S&P 500 vadeli işlemleri yatay seyretti.

Mayıs ayı ABD istihdam raporu TSİ 8:30'da açıklanacak. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler 190.000 kişilik istihdam yaratılmasını ve ücretlerin yıllık bazda yüzde 3,9 artmasını bekliyor.

Yavaşlayan bir ekonominin kanıtları Federal Rezerv'in faiz indirimlerini destekleyebileceğinden, yatırımcılar raporu zayıflayan bir işgücü piyasasının işaretleri için inceleyeceklerdir.

Ned Davis Research'ün baş ABD stratejisti Ed Clissold'a göre yavaşlayan bir ekonomi, bu yıl genel piyasada yükselişin devam etmesi için sadece bir neden. Perşembe günü CNBC'nin “Kapanış Zili” programında “Şimdiye kadar gerçekten iyi geçen bir yıldan çıkmak için çok fazla neden yok,” dedi ve ekledi:

“Birinci çeyrek kazanç sezonu, şirketlerin yüzde 80'inden fazlasının tahminleri aşmasıyla tamamlanıyor. [Görünüşe göre 2. çeyrekte kazanç artışında bir hızlanma olacak. Ekonomik yavaşlamaya bakıyoruz, hemen bir durgunluk yok. Mart ayında gördüğümüz aşırı iyimserlik büyük ölçüde ortadan kalktı. Çoğunlukla, aksi kanıtlanana kadar bu bir boğa piyasasıdır.”

Üç büyük ortalama da kazançlı bir hafta geçirmeye hazırlanıyor. Dow yüzde 0,52'lik bir kazanç elde ederken, S&P 500 yüzde 1,43 ve Nasdaq yüzde 2,62'lik bir artışa hazırlanıyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.