ABD ham petrol stokları verileri öncesi petrol fiyatları talep sıkıntıları nedeniyle düştü

İstanbul, 30 Mayıs (Hibya) – Petrol fiyatları Perşembe günü, piyasalar en son ABD ham petrol stokları verilerini beklerken düştü ve dirençli ABD ekonomik faaliyeti, talebe potansiyel bir darbe olarak borçlanma maliyetlerinin daha uzun süre yüksek kalacağına işaret etti.

ABD ham petrol stokları verileri öncesi petrol fiyatları talep sıkıntıları nedeniyle düştü
Yayınlama: 30.05.2024
2
A+
A-

Brent vadeli işlemleri 9 sent ya da yüzde 0,1 değer kaybederek varil başına 83,52 dolardan işlem görürken, ABD'nin West Texas Intermediate (WIT) ham petrolü 3 sent ya da yüzde 0,04 düşüşle 79,19 dolara geriledi.

Çarşamba günü Amerikan Petrol Enstitüsü rakamlarına atıfta bulunan piyasa kaynaklarına göre, ABD ham petrol ve benzin stokları geçen hafta düşerken, distile ürünler yükseldi.

Kaynaklar, API rakamlarının 24 Mayıs'ta sona eren haftada ham petrol stoklarının 6,49 milyon varil azaldığını, benzin stoklarının 452.000 varil azaldığını ve distile ürünlerin 2,045 milyon varil arttığını gösterdiğini söyledi.

Bu durum, analistlerin ABD enerji firmalarının 1,9 milyon varil ham petrolü depodan çekerken, 0,4 milyon varil distilat ve 1 milyon varil benzin stoklayacağı tahminlerine ters düşüyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklayacağı tarih Perşembe günü ilerleyen saatlerde açıklanacak.

ANZ Research bir notunda, “EIA'nın haftalık stok raporundaki herhangi bir güçlü talep işareti ham petrol fiyatlarını desteklemelidir,” dedi.

OPEC+ delegeleri ve analistlere göre, zayıf yakıt talebi nedeniyle Nisan ayı boyunca artan küresel petrol stokları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya dahil müttefiklerini içeren OPEC+ üreticilerinin 2 Haziran'da bir araya geldiklerinde arz kesintilerini sürdürmeleri için durumu güçlendirebilir.

Petrol piyasaları son zamanlarda Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı beklentileri nedeniyle baskı altında.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.