ABD borsaları: S&P 500 yeni aya yükselişle başladı

İstanbul, 3 Haziran (Hibya) – ABD borsalarında S&P 500 Endeksi yeni ayın ilk işlem gününe, yatırımcıların piyasanın güçlü Mayıs momentumunu yeni aya taşımaya çalışmasıyla yükseldi. Nvidia hisseleri, bir önceki modeli sadece üç ay geride bırakan yeni bir yapay zeka çipleri paketini duyurduktan sonra ön pazarda yüzde 3’ten fazla yükseldi.

ABD borsaları: S&P 500 yeni aya yükselişle başladı
Yayınlama: 03.06.2024
0
A+
A-

Güçlü bir Mayıs ayını geride bırakan Wall Street, üç büyük ortalama da son yedi aylık dönemde, altıncı pozitif ayını geride bıraktı. Nasdaq yüzde 6,9'luk yükselişle Kasım 2023'ten bu yana en iyi ayını yaşadı.

Ancak ralli ay sonuna doğru hızını kaybetmiş görünüyor. Dow Cuma günü 500 puandan fazla değer kazanmasına rağmen üç ortalama da Mayıs ayını rekor seviyelerinin yüzde 1'den fazla altında kapattı. Nasdaq, Nvidia'nın da aralarında bulunduğu çip stoklarının tökezlemesiyle geçen hafta yüzde 1,1 düştü.

Wolfe Research baş Yatırım Stratejisti Chris Senyek Pazartesi günündeki yazısında, “S&P 500 ve NDX'in Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın kapanış yapmasına rağmen, teknik veriler hala gergin, çok az korku var ve duyarlılık iyimser görünüyor, yaz boyunca volatilitenin artması yönündeki çağrımıza bağlı kalıyoruz” dedi.

Analistler, Haziran ayının ilk haftasının, Pazartesi günü imalat verileri ve Cuma günü önemli bir istihdam raporu da dahil olmak üzere ekonomik güncellemelerle dolu olduğuna dikkat çekiyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.