ABD Batı Şeria’daki aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uyguluyor

Washington, 29 Ağustos (Hibya) – ABD, Batı Şeria ‘da İsrail hükümeti tarafından finanse edilen aşırılık yanlısı yerleşimcilere karşı yeni yaptırımlar açıkladı.

ABD Batı Şeria’daki aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uyguluyor
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Yeni önlemler Başbakan Benjamin Netanyahu'nun sert tepkisini çekerken, Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada yaptırımların “son derece ciddiyetle” ele alındığı ve konunun Washington ile “dikkatle görüşüldüğü” belirtildi.

Yaptırımlar, topraklarını ele geçirmek amacıyla Filistinlilerin sindirilmesine uzun süredir karışan bir kuruluşu ve bir kişiyi hedef alıyor.

ABD Hazinesi bu kişileri “özel olarak belirlenmiş vatandaşlar” olarak tanımladı; bu da mal varlıklarının bloke edilmesi ve ABD vatandaşları ile şirketlerinin bu kişilerle iş yapmasının yasaklanması anlamına geliyor.

Hedef alınan grup, aralarında ABD tarafından yaptırım uygulananların da bulunduğu yasadışı yerleşimci karakollarının güvenliğini sağlayan Hashomer Yosh.

Grup özellikle Batı Şeria'nın güney ucunda yer alan ve İsrailli yerleşimcilerin yerel Bedevi sakinlerine yönelik şiddet eylemlerinin odağı haline gelen güney El Halil tepelerinde faaliyet gösteriyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.