ABB’den Dünya Tütünsüz Günü etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) de öncülüğünde 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ne özel etkinlik düzenledi.

ABB’den Dünya Tütünsüz Günü etkinliği
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği iş birliği ile Kızılay Metro İstasyonu altında “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” etkinliği düzenlendi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından; tütün kullanımının bireysel ve toplumsal sağlığa olan olumsuz etkilerini vurgulamak ve tütünsüz bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte; vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıtılırken ücretsiz solunum testi uygulaması ile bilgilendirme ve yönlendirme de gerçekleştirildi.

ABB’den Dünya Tütünsüz Günü etkinliği

31 Mayıs’ta tüm dünyada tütün kullanımının zararlarına dikkat çekildiğini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, şunları söyledi:

“Bu özel gün Türkiye Solunum Araştırma Derneği iş birliğiyle tütün kullanımının bireysel ve toplumsal sağlığına olan olumsuz etkilerini vurgulamak, tütünsüz bir yaşam tarzına teşvik etmek ve farkındalık oluşturmayı planlıyoruz. Sağlıklı bir gelecek için tütünsüz bir dünya sloganıyla çıktığımız bu yolda Ankara bağımlılık projesi kapsamında Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan sigara bırakma polikliniğine bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.