ABBA üyeleri İsveç Kraliyet Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildiler

Stockholm, 1 Haziran (Hibya) – Pop efsaneleri Cuma günü Kral Carl XVI Gustaf tarafından İsveç pop müziğini dünya çapında büyük bir dinleyici kitlesine ulaştıran kültürel etkileri nedeniyle ödüllendirildi.

ABBA üyeleri İsveç Kraliyet Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildiler
Yayınlama: 01.06.2024
1
A+
A-

Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ve Björn Ulvaeus'tan oluşan grup, Stockholm'de nadiren bir araya gelerek “İsveç ve uluslararası müzik alanındaki üstün çabaları” nedeniyle Kraliyet Vasa Nişanı'na layık görüldü.

İsveç 1975 yılında vatandaşlarına kraliyet nişanı vermeyi durdurmuş, ancak yabancılara kraliyet nişanı vermeye devam etmişti. Ancak ülke parlamentosu 2022 yılında bu uygulamayı yeniden başlattı ve Cuma günkü tören yarım asırdan bu yana ilk kez İsveçlilere verilen bir nişan oldu.

Birlikteliklerinin ardından iki kez boşanan grup, nişanlarını almak üzere yeniden bir araya geldi. Agnetha Björn ile, Benny ise Anni-Frid ile evliydi. Her iki çift de şöhretlerinin zirvesindeyken ayrıldı.

Abba, 1982'de BBC'de Noel Edmonds'un The Late, Late Breakfast Show'una çıktıklarından beri canlı performans sergilememiş olsalar da hala dünyanın en büyük pop gruplarından biri.

Gruba katılmadan önce İsveç'te zaten bir yıldız olan Fältskog, ayrılığın ardından başarılı bir solo kariyere sahip oldu, ancak grubun orijinal hitleri hiçbir zaman tam anlamıyla kaybolmadı ve onlarca yıl boyunca pop kültürünün temel taşları haline geldi.

Albümleri ve single'ları 400 milyondan fazla satan ve Eurovision'da zafer kazanan ilk İsveçli olan grubun “Abbatars” olarak bilinen dijital versiyonları Abba Voyage kapsamında Londra'da kapalı gişe oynuyor.

Londra'nın doğusundaki Kraliçe Elizabeth Olimpiyat Parkı'nda özel olarak inşa edilmiş bir mekanda gerçekleştirilen gösterinin geliştirilmesi 175 milyon dolarlık maliyetle yedi yıl sürerken, lansmanından bu yana 1 milyondan fazla kişi bilet satın aldı.

Abba'nın popülaritesi, grubun müziğini yeni nesillere tanıtan Mamma Mia! müzikali ve ardından gelen film uyarlamasıyla yeniden canlandı.

Abba ismi hala büyük bir cazibe merkezi ve bu yılın Ocak ayında Andersson ve Ulvaeus, Mamma Mia! sahne müzikali ve film uyarlamalarının arkasındaki yapım şirketinin karındaki artışın ardından yaklaşık 1 milyon sterlinlik bir temettüyü paylaştı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.