AB, İsrail Maliye Bakanı Smotrich’in açıklamalarını kınadı

Brüksel, 7 Ağustos (Hibya) – Avrupa Birliği (AB), İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in yaptığı son açıklamalar sert bir dille kınadı.

AB, İsrail Maliye Bakanı Smotrich’in açıklamalarını kınadı
Yayınlama: 07.08.2024
1
A+
A-

Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in yaptığı son açıklamalar sert bir dille kınandı.

Sivillerin kasıtlı olarak aç bırakılmasının bir savaş suçu olduğunun belirtildiği açıklamada “Bakan Smotrich'in, rehineler geri dönene kadar İsrail'in 2 milyon sivilin açlıktan ölmesine izin vermenin haklı ve ahlaki olabileceğini söylemesi utanç verici olmaktan ötedir. Bu, bir kez daha, uluslararası hukuka ve insanlığın temel ilkelerine olan küçümsemesini göstermektedir.” denildi.

İsrail hükümetinin Bakan Smotrich'in sözlerinden kesin bir şekilde uzaklaşmasını ve Sde Teiman hapishanesinde bildirilen işkence olayları konusunda şeffaflık sağlamasının beklendiğinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AB, İsrail'i, BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın bağlayıcı emirlerini uygulamaya ve Gazze'de son derece kötü koşullarda yaşayan, kıtlık ve hastalıklarla boğuşan yüz binlerce çocuk da dahil olmak üzere çok sayıda sivilin ihtiyaçlarını karşılamak için tam ve engelsiz insani erişim sağlamaya çağırmaya devam ediyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.