A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in değerlendirmesine göre son günkü alıcılı seyrin ardından tüm göstergelerin yönünü yukarı çevirdiğini gözlemliyoruz.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

A1 Capital, VİOP teknik analizinde şu ifadelere yer verdi:

“Son 5 işlem gününde gördüğü negatif kapanışlar ardından güne tepki alımları ile başlayan Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi, önceki günlerin aksine, günün kalanında da bu alıcılı seyrini sürdürdü ve günü %2.68’lik güçlü bir değer kazanımı ile 10829 seviyesinden tamamladı.

Son işlem gününde açıklanan, ABD’de Ağustos’ta tüketici güveninin yükselmesi gibi global ekonominin daha pozitif ilerlemesini sağlayabilecek makroekonomik veriler mevcut. Ancak öte yandan Sky News’e konuşan kaynakların İsrail’in yeni hedefinin Kuzey sınırlarını değiştirmek olduğu ve her an İsrail, İran, Lübnan ve Yemen arasında yeni bir savaş başlayabileceğini bildirmesi ise yatırımcıları endişeye sokabilecek makrosiyasal bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Son 5 işlem gününde yaşadığı değer kayıplarından sonra güçlü bir şekilde yükseliş yaşamasına rağmen sözleşmenin henüz 22 günlük veya 50 günlük ortalamasının üstüne çıkamadığını gözlemliyoruz. Uzun vadede ise halen 100 ve 200 günlük üssel ortalamalarının altında fiyatlanıyor. Teknik göstergelere baktığımızda ise son günkü alıcılı seyrin ardından tüm göstergelerin yönünü yukarı çevirdiğini gözlemliyoruz. Hem kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım bölgesine yakın seviyelerde AL sinyali üretmesi, hem de son günlerde görünümünü belirginleştiren alçalan takoz formasyonu sözleşmede yükselişin süreceğini düşündürüyor.

Beklentimiz doğrultusunda, ilk destek seviyesi olan 10295 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Ancak yeni pozisyonlar için 10960 seviyesi üzerinde kapanış beklenmesini daha doğru buluyoruz. Bu seviyenin aşılması hem düşen trendin kırıldığı hem de alçalan takoz formasyonunun tamamlandığı anlamına geleceğinde alım iştahını arttıracaktır.

Bu seviyenin aşılmasının ardından 11205 ve 11577 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Ancak beklentimizin aksine, olası bir düşen trendin devamı durumunda ise 10500 ve 10295 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.