A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 16 Ekim (Hibya) – A1 Capital’in analizine göre teknik göstergelere bakıldığında genelinin yönünü tekrardan yukarı çevirdiği gözlemleniyor.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 16.10.2024
2
A+
A-

A1 Capital, dün güne açılışını pozitif yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinin bu alıcılı seyrini gün boyu sürdürdüğünü ve yüzde 2.08’lik değer kazanımı ile günü 10058.25 seviyesinden tamamladığını duyurdu. Teknik analizde şu açıklama yer aldı:

“Güne açılışını pozitif yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi, bu alıcılı seyrini gün boyu sürdürdü ve %2.08’lik değer kazanımı ile günü 10058.25 seviyesinden tamamladı. Böylelikle uzun bir süre sonra 10000 psikolojik desteğinin altına düşen sözleşme, aldığı güçlü tepki alımı ile tekrardan bu seviyenin üstüne çıktı. Buna rağmen halen 22 ve 50 günlük üssel ortalamalarının altında fiyatlanmaya devam ediyor.

Haberlere baktığımızda ise TÜİK hizmet üretim endeksinde hem aylık hem de yıllık bazda azalmalar gözlemliyoruz. Ancak ücretli çalışan sayısının yıllık bazda %2.6 artmasını ülke ekonomisi açısından olumlu bir faktör olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda Euro bölgesinde sanayi üretiminin artması da Avrupa ekonomisi için olumlu yorumlanabilecek bir gösterge. Ancak makrosiyasal alana baktığımızda ise İsrail başbakanı ve savunma bakanının İran’a saldırı konusunda anlaştığı haberini görüyoruz. Savunma bakanı Gallant’ın açıklamasına göre İran’a saldırı kesin ve ölümcül olacak.

Bu durum da savaş gerginliğinin bitmediğini, hatta artabileceğini, dolayısıyla piyasaların bundan olumsuz etkilenebileceğini düşündürüyor. Teknik göstergelere baktığımız zaman ise genelinin yönünü tekrardan yukarı çevirdiğini gözlemliyoruz. Dün tamamı olumsuz sinyal veren kısa vadeli indikatörlerde son işlem gününde gelen güçlü değer kazanımıyla tekrardan AL sinyali üretti. Orta vadeli indikatör ise henüz AL sinyali üretmese de bu alıcılı seyrin ardından yönünü yukarı çevirerek güç kazandığını gösterdi. Beklentimiz doğrultusunda, 9500 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

Tepki alımlarının devamında daha önce önemli bir yükselişe başladığı ve aynı zamanda düşen trend direnci olan 10460 ve 10840 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir. Beklentimizin aksine, satış baskısı sürmesi ve düşen trendde hareketin devamı durumunda 9000 ve 8800 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.