A1 Capital’den şirket haberleri

İstanbul, 26 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in analizine göre ALCTL… Türkiye’de yerleşik bir müşteri ile süregelen iş ilişkisi çerçevesinde 2024-2029 dönemlerine sair 9.024.678 ABD Doları tutarında iş emri imzalandı.

A1 Capital’den şirket haberleri
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

A1 Capital'in şirket değerlendirmelerinde şu ifadeler yer aldı:

“ALCTL… Türkiye'de yerleşik bir müşteri ile süregelen iş ilişkisi çerçevesinde 2024-2029 dönemlerine sair 9.024.678 ABD Doları tutarında iş emri imzalanmıştır.

CVKMD… Bağlı Ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. hakkında Basın, Sosyal Medya, Dijital Mecra v.b. gibi yerlerde birtakım haberlerin çıkması üzerine Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 9. Maddesi kapsamında bu açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur. Bağlı Ortaklığa ait Harmancık Krom İşletmemizde Perşembe günü gece yarısından sonra kaynağı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıkmıştır. Çıkan yangında, İşletmemizdeki Acil Durum Eylem Planı devreye sokulmuş, eş zamanlı olarak bölgedeki itfaye ve kolluk güçlerine haber verilerek koordineli ve hızlı bir şekilde yangına müdahale edilmiş ve yangın kısa sürede söndürülmüştür. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, 2 nolu Kuyu çıkışında küçük ölçekli maddi hasar meydana gelmiştir. Çıkan yangın sonrasında, İşletmemizdeki üretim faaliyetlerinde herhangi bir aksama oluşmamıştır. İşletmemizdeki faaliyetlerimiz olağan seyrinde devam etmektedir.

KMPUR… Şirket Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilerimiz için halihazırda var olan “Yönetici Sorumluluk Sigortası” şirket sermayesini %25'ini aşan bir bedel ile yenilenmiştir.

KONTR… Kontrolmatik, cazip kar marjlarını koruyarak ve sağlam nakit akışları sağlayarak yeni uluslararası pazarlara açılmayı hedefliyor. Kontrolmatik'in 2024 yılının ilk yarısına ilişkin KAP'ta yayımlanan bülteninde, “Gelirlerde önemli bir artış ve son derece güçlü bir brüt kâr marjı elde ettik. Zorlu piyasa koşullarına rağmen 2024 yılı gelir hedeflerimiz planlandığı gibi ilerliyor.” denildi.

RUBNS… Rubenis Tekstil iplik ve kumaş üretimini tam entegre hale getirmek amacıyla Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde 500.000 metrekarelik bir tarım arazisini satın alma opsiyonu ile beraber 10 yıl süreliğine üzerindeki pamuklarla birlikte kiralamıştır. Söz konusu pamuklar, Ekim 2024 tarihinde hasat edilerek fabrikamıza ulaştırılacaktır. Şirket, bu hamleyle iplik ve kumaş üretiminde kullanacağı pamuğu kendi bünyesinde üretecek ve tarladan mağazaya kadar olan tüm süreçleri kendi bünyesinde tamamlayarak çok ciddi anlamda kazanç sağlayacaktır.

SAHOL… Şirketin 29 Nisan 2022 tarihli özel durum açıklamasında, Sabancı Topluluğu'nda yeni nesil teknolojilere dayalı iş modellerine odaklanılarak dijital dünyada global bir oyuncu yaratılması amacıyla, sermayesinin tamamı Şirkete ait olacak şekilde, Hollanda'da Dx Technology Services and Investment BV (DxBV) unvanlı bir şirket kuruluşunun gerçekleştirildiği; takip eden 8 Mart 2023 tarihli özel durum açıklamasında ise Şirketin portföy yönetim stratejileri ve dijital işlerde büyüme planları doğrultusunda, mevcut dijital işlerimizi daha da ileriye taşımak ve bu alanda gerçekleştirilecek yeni yatırımları hızlandırmak amacıyla Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı'nın oluşturulduğu kamuya duyurulmuştu. Bu vizyon doğrultusunda, Türkiye'de bulut teknolojileri konusunda piyasa liderlerinden biri olarak faaliyette bulunan ICT Bulut Bilişim A.Ş. (Bulutistan)'nin ödenmiş sermayesinin %65'ini temsil eden toplam 1.097.330 TL nominal değerli payları 23 Ağustos 2024 tarihinde yaklaşık 39 milyon USD bedelle DxBV tarafından satın alınmıştır. Bulutistan'ın kurucu ve mevcut durumda azlık ortakları ile imzalanan ortaklar sözleşmesi gereğince DxBV, toplam 5 üyeden oluşan Bulutistan yönetim kurulundaki 4 üyenin seçimine ilişkin aday gösterme imtiyazına sahip olacaktır. Ayrıca, Bulutistan sermayesinin %10,5'ini temsil eden 177.260 TL nominal değerli paylar da Şirketin yatırımcısı olduğu Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Sabancı Holding Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (Sabancı Ventures)'na aittir. Böylelikle, Şirketin DxBV ve Sabancı Ventures üzerinden dolaylı olarak Bulutistan sermayesindeki toplam etkin ortaklık payı %75,5 olup, bu satın almayla birlikte Bulutistan Şirketin finansal raporlarında konsolide edilmeye başlanacaktır.

SAHOL… Sermayesini temsil eden paylarının %50'si dolaylı olarak Şirkete ait olan Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. (Enerjisa Üretim)'nin Türkiye yenilebilir enerji pazarındaki lider konumunun güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda, 2021 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 14 MW kurulu güce ve ilave 8,4 MW kapasite artış hakkına sahip olan Aydos RES'in sahibi olan şirketlerin hisselerinin tamamının Enerjisa Üretim tarafından devralınması işlemleri 23 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmıştır. Böylelikle, Aydos RES'in satın alınmasıyla birlikte Enerjisa Üretim'in 9 ayrı santralindeki toplam rüzgar enerjisi kurulu gücü 417 MW'a ve tüm tesislerindeki toplam kurulu gücü ise 3.813 MW'a ulaşmıştır. Devam eden yatırımların tamamlanması ve devreye alınacak kapasite artışları ile birlikte Enerjisa Üretim 2026 yılı itibarıyla yaklaşık 5.000 MW'lık kurulu güce ve %60 yenilenebilir enerji payına ulaşarak Türkiye'de özel sektör elektrik üretiminde lider konumunu güçlendirecektir.

SOKM… Şirket sermayesine %100 iştiraki bulunan Future Teknoloji Ticaret A.Ş. ile işleme taraf şirketlerin 31/12/2023 tarihli finansal tabloları esas alınarak “Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme” yöntemiyle birleşmesine (“İşlem”) ilişkin 12.06.2024 tarihli yönetim kurulu kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurumuzun, ilgili mevzuat çerçevesinde, 30.06.2024 tarihli finansal tablolar esas alınmak suretiyle yenilenmesine karar verilmiştir. Bu çerçevede; Şirketin, Türk Ticaret Kanunu'nun 136 vd. maddeleri hükümleri, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18,19 ve 20. maddeleri hükümleri ve Sermaye Piyasası Mevzuatı ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca, İstanbul Ticaret Sicili Memurluğunun 642199 sicil sayısında kayıtlı olan Şirket bağlı ortağı Future Teknoloji Ticaret Anonim Şirketi'ni (%100) tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde devralınması suretiyle, ortaklık yapısı itibariyle kolaylaştırılmış usulde, Şirket bünyesinde birleşmesine (“İşlem”), bu amaçla birleşme sözleşmesi ve ilgili diğer belgelerin hazırlanmasına karar verilmiştir.

SEGYO… Şirket aktifinde bulunan Ankara İli Gölbaşı İlçesi Karşıyaka Mah. bulunan 18.481 m2'lik arsasının satın alınmasına yönelik olarak gelen teklifleri değerlendirerek; söz konusu arsanın mevcut büyüklüğünün imarlı bir proje yapmaya olanak vermemesi, arsanın 4 yılı aşkın süredir Şirket aktifinde kayıtlı olması ve herhangi bir şekilde değerlendirme olanağının öngörülememesinin yanı sıra arsanın 19 Temmuz 2024 tarihli değerleme raporundaki değerinin 27.700.00 TL olduğu huşularını birlikte değerlendirerek; SCS AKSESUAR İLETİŞİM TELEKOMÜNİKASYON ELEKTRİK ELEKTRONİK İNŞAAR TAAHÜT İTHALAT İHRACAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nin; nakit 30.500.00 TL + KDV + tarafların tapu harcı karşılığında satışı 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu satış işlemi Sermaye Piyasası Kurulu'nun Önemli Nitelikte İşlemler Tebliği'nin, “Önemli Nitelikli İşlemler” başlıklı 4. Maddesinin 1.fıkrasının (c) bendi ve “Önemlilik Ölçütü” başlıklı 6. Maddesinin 1.fıkrası (a) bendi ve 6.maddesinin 2.fıkrası kapsamında Ortaklığın Kamuya Açıklanmış Son Konsolide Finansal Tablolarına Göre (31.03.2024) İşleme Konu Mal Varlığının Kayıtlı Değerinin Varlık (Aktif) Toplamına Oranının %0,44 olması nedeniyle bahsi geçen Tebliğ'deki önemlilik kriterine ulaşmamıştır.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.