A1 Capital: Sözleşme halen 22 ve 50 günlük ortalamalarının hayli altında seyrediyor

İstanbul, 26 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in değerlendirmesine göre sözleşmede son işlem gününde kapanış
saatlerine yakın büyük bir satış baskısı görüldü.

A1 Capital: Sözleşme halen 22 ve 50 günlük ortalamalarının hayli altında seyrediyor
Yayınlama: 26.08.2024
1
A+
A-

A1 Capital'in VİOP teknik değerlendirmesi şöyle:

“Son günlerde yatay bantta sıkışmış ve yükseliş veya düşüş trendine girmeyen sözleşmede son işlem gününde kapanış saatlerine yakın büyük bir satış baskısı görüldü. Ancak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa haberlerini yalanlaması son 2 işlem saatinin alıcılı geçmesini sağladı ve sözleşme günü %1.99 değer kaybı ile 10670 seviyesinden tamamladı.

Bahsettiğimiz Mehmet Şimşek’in istifa haberini yalanlaması ve Jackson Hole konferansında Fed Başkanı Powell’ın ilk defa faiz indirimleri açısından net konuşmuş ve Eylül ayını işaret etmiş oluşu gibi makroekonomik açıdan sevindirici haberler olmasına karşın Lübnan’ın hafta sonu İsrail’e düzenlediği saldırı gibi siyasi açıdan yatırımcıları endişelendirebilecek konular da mevcut. Ortalamalara bakacak olursak sözleşme halen 22 ve 50 günlük ortalamalarının hayli altında seyrediyor.

Buna ek olarak son işlem günlerinde kendine taban oluşturmaya çalıştığı 200 günlük üssel ortalamasının da altında yer almaya devam ediyor. Son işlem gününde neredeyse sözleşmede yer alan bütün hisselerin güçlü değer kaybı ile teknik göstergelerin genelinin yönünün aşağı baktığını gözlemliyoruz. Kısa vadeli göstergelerin SAT sinyalini koruyor olmalarına karşın orta vadeli indikatör MACD ise halen AL sinyalini muhafaza ediyor.

Beklentimiz doğrultusunda, Cuma günkü yoğun satış baskısının ardından güne alıcılı başlayacağını düşündüğümüz sözleşmede geçtiğimiz 2 hafta taban oluşturduğu seviyesini test eden ama kapanışı üzerinde yaptığı 10681 üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Ancak yeni uzun pozisyonlar için 10960 seviyesinin aşılmasının beklenmesini daha doğru buluyoruz

Sözleşmede tepki alımlarının ve 10960 seviyesinin aşılması durumunda 11557 ve 11923 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir. Ancak sözleşmede olası bir satış baskısı görülmesi ve son günlerde taban oluşturduğu 10681 seviyesinin kırılması durumunda ise 10400 ve 10000 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.